Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes no passa a la Fase 1 del procés de desescalada per la COVID-19 i encara no podran obrir les terrasses


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/09/2020 10:41:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEBlanes no passa a la Fase 1 del procés de desescalada per la COVID-19 i encara no podran obrir les terrasses

Bars i restaurants podran seguir fent serveis per a emportar, però encara no es podran fer reunions ni visites amb familiars i amics

Tot i que ja se sabia des del passat dimecres, quan la Generalitat així ho va anunciar, no va ser fins ahir divendres que l’estat espanyol va avalar la proposta que la Regió Sanitària de Girona no passés a la Fase 1 del procés de desescalada per la COVID-19. Això significa que dilluns no podran reprendre l’activitat tots aquells establiments que tenien permès obrir amb l’alleugeriment de les mesures de confinament que implicava deixar la Fase 0.


Comerços de productes no essencials que donen servei amb cita prèvia
Una de les activitats que s’hagués pogut tornar a fer a partir de dilluns vinent, 11 de maig, és la reobertura de les terrasses dels bars i restaurants, que romanen tancades des de fa gairebé dos mesos. Podien obrir amb el 50% del seu aforament, però ara s’hauran de conformar –tant els bars com els restaurants- només amb seguir fent serveis per a emportar.

Altres conseqüències de no passar a la Fase 1

Els comerços també hauran de seguir com fins ara. Només podran obrir amb cita prèvia per atendre de manera individual als clients. Amb la fase 1 s’eliminava la cita prèvia i podien obrir petits comerços de menys de 400 m2, sempre que s’atenguessin a tota una sèrie d’estrictes mesures de seguretat sanitàries.


També queden fora, de moment, les reunions i visites que es podien començar a fer amb familiars i amics del mateix municipi. Durant la Fase 1 es podran celebrar, però també hi ha condicions: han de viure a la mateixa unitat territorial, i han de ser persones que no pateixin patologies prèvies, i que no siguin considerades vulnerables.

L’obertura d’Hotels i Allotjaments Turístics també queda paralitzada, després que amb la Fase 1 es permetia que poguessin reobrir excloent les zones comunes. Amb tot, cal dir que, a Blanes, no s’ha constatat que hi hagués cap establiment que hagués anunciat la seva intenció de reprendre l’activitat per manca de clients que puguin desplaçar-s’hi.


D’igual manera, tampoc es reprendran les activitats al sector agroalimentari i pesquer, ni les esglésies i centres de culte, que podien tornar a oficiar cerimònies amb una part de l’aforament. Les úniques tres Regions Sanitàries de Catalunya que han passat a Fase 1 són les de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran. Arreu de l’estat espanyol només passaran a la Fase 1 un 51% dels ciutadans i ciutadanes.



Data de realització: 05/09/2020 | Data de la darrera actualització: 05/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300