Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Unes 60 persones de Blanes participen en l’estudi per saber l’abast de la COVID-19 a l’estat espanyol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2020 10:51:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEUnes 60 persones de Blanes participen en l’estudi per saber l’abast de la COVID-19 a l’estat espanyol

La investigació es preveu que estigui enllestida el 21 de juny, i ha de permetre tenir estadístiques fiables per planificar la tercera fase de desconfinament

Aquests dies ha començat a Blanes, igual que en altres poblacions de l’estat espanyol, l’estudi de seroprevalença per saber l’abast del coronavirus SARS-CoV-2. Es fa a través dels ambulatoris, i la previsió amb què es treballa és que pugui estigui enllestit el 21 de juny. El coordina l’Institut Carlos III de Madrid, i depèn del Ministeri de Sanitat.


CAP-2 de Blanes
L’objectiu és tenir estadístiques fiables sobre quin percentatge de població ha tingut el virus i ha desenvolupat anticossos, una informació que els serà molt útil per planificar la tercera fase del desconfinament. Durant un mes i mig es faran sis tests en tres tongades a unes 90.000 persones de 38.000 llars d’arreu de l’estat espanyol durant aquestes setmanes.

Unes 60 persones de 22 famílies de Blanes participen en l’estudi

A Blanes l’estudi de seroprevalença s’està fent a 22 famílies, que significa un total d’unes 60 persones. La selecció de les persones que participen a l’estudi s’ha fet de manera aleatòria a través de l'INE, l’Institut Nacional d’Estadística. En aquest sentit, es desconeixen els criteris que s’han fet servir per fer la tria.


Els participants reben una trucada informant-los que han estat triats i que se’ls efectuaran els tests. Cal tenir en compte que tots els participants ho fan de manera voluntària, no se’ls pot obligar a prendre-hi part si no hi estan d’acord. Si finalment accedeixen els citen a l’ambulatori i, en cas de no poder desplaçar-s’hi, els visiten a casa. És molt important la voluntarietat i que les persones que s’han escollit col·laborin activament, ja que es tracta que l’estudi sigui una fotografia real de la situació.

Dos tests en cadascuna de les tres tandes de les proves

En cadascuna de les tres visites primer se’ls fa un de ràpid amb una gota de sang, del qual saben el resultat quan acaba, i un altre de més segur que es triga una mica més en determinar els resultats. A Catalunya seran gairebé 10.000 persones les que participaran en l’estudi. Ara, un cop hagi passat la primera tanda, la segona es farà d’aquí a una o dues setmanes; i 15 dies o 3 setmanes després la tercera i última.


A banda d’extreure’ls sang per a la segona anàlisi de cada tanda, als participants també se’ls fa una enquesta per saber si han tingut símptomes, així com per obtenir informació que es consideri rellevant de cara a la investigació. Una de les incògnites principals que es pretén resoldre a través de l’estudi és veure com evoluciona la immunitat davant el SARS-CoV-2. Els tests ràpids ja donen informació sobre dos tipus d’anticossos.


Un és la immunoglobulina M, IgM, que és la primera que genera el cos i que mostra que la persona està en fase d’infecció i requereix tractament. Els tests també detecten la immunoglobulina G, IgG, que són les defenses que apareixen més tard, i que mostren que la persona ja ha passat la infecció i ha desenvolupat una protecció.Data de realització: 05/09/2020 | Data de la darrera actualització: 05/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300