Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’afegeix al Dia Internacional de la Infermera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2020 08:37:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’afegeix al Dia Internacional de la Infermera

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Salut, s’ha adherit a la celebració per agrair la seva tasca, especialment en temps de la COVID-19

Avui dimarts, 12 de maig, se celebra el Dia Internacional de la Infermera, una professió que, en temps de la COVID-19, es viurà arreu del món amb especial intensitat. L’esdeveniment s’escau en aquesta data per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1920), una infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que va crear un primer model conceptual que va ser capaç de demostrar la importància de les cures.


Col·lectiu Sanitari Hospital Comarcal de Blanes
Homenatge Policia Local de Blanes i altres cossos de seguretat 21 Març 2020
L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Salut, s’ha adherit a la celebració d’aquesta jornada commemorativa per agrair especialment la seva tasca, a través de la seva web i les xarxes socials. Es tracta d’un reconeixement a la dedicació d’un col·lectiu que, conjuntament amb l’esforç que també duen a terme la resta de professionals de la sanitat, ha contribuït decisivament en la lluita contra una malaltia tant cruenta com desconeguda.

La OMS designa el 2020 ‘Any Internacional del Personal d’Infermeria’

Precisament per posar en valor la tasca de les infermeres i infermers, que durant els darrers mesos han adquirit encara més importància a nivell mundial en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com a ‘Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge’. Aquesta acció vol destacar que les infermeres i infermers esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut.


Tanmateix, l’OMS ha recordat que, per assolir la cobertura sanitària universal de cara a l’any 2030, es necessiten 9 milions més de professionals de la Infermeria arreu del món. Són elles i ells els qui duen a terme una tasca fonamental en la prestació de serveis de salut, ja que consagren les seves vides a cuidar a les mares i els nens, administrar vacunes que salven vides, proporcionar consells de salut, i cuidar la gent gran.


Una gest d'afecte d'una infermera amb un pacient de COVID-19
Fotografia: Piero Cruciatti (Diari Ara)
En general, són les qui s’encarreguen de satisfer les necessitats sanitàries essencials del dia a dia. a més, a més, solen ser el primer i únic lloc disponible a les seves comunitats. Més enllà de la seva expertesa i coneixements professionals, solen aportar a la seva feina aquell grau d’humanitat i proximitat que, especialment quan s’està en una situació vulnerable per malaltia o soledat, no hi ha diners que ho puguin compensar.
Data de realització: 05/12/2020 | Data de la darrera actualització: 05/12/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300