Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes preparada per la preinscripció escolar a partir del dia 13, i la possibilitat de fer-ho presencial del 19 al 22 de maig


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/12/2020 11:38:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLARBlanes preparada per la preinscripció escolar a partir del dia 13, i la possibilitat de fer-ho presencial del 19 al 22 de maig

De manera excepcional, les famílies que no puguin tramitar-ho telemàticament, poden demanar fer-ho al centre escolar mitjançant cita prèvia

A Blanes tot està a punt perquè a partir d’aquest dimecres, 13 de maig, comenci el procés de la preinscripció escolar, que s’allargarà fins el 22 del mateix mes. Aquest dimarts Protecció Civil s’ha encarregat de repartir als conserges dels centres educatius un kit de material de protecció sanitària perquè es facin els preparatius necessaris i facilitar l’accés de les famílies que hagin de fer el procés de manera presencial, del 19 al 22 de maig.


Protecció Civil reparteix material sanitari pel personal que atén
els centres escolars
La preinscripció escolar pel curs 2020-2021 es podrà fer per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria del 13 al 22 de maig. A causa de les circumstàncies extraordinàries per la COVID-19, també s’han destinat diversos dies específics per atendre les preinscripcions de manera presencial.

Es promociona la preinscripció telemàtica

Per promoure la reducció de la presència de les famílies als centres, el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, seguint instruccions de la Generalitat, ha eliminat la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre. D’aquesta manera, ha quedat substituït per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.


La sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament del correu electrònic, amb el resguard i la documentació acreditatives adjuntes. El centre ha de constatar aquest correu justificant la recepció de la petició perquè el sol·licitant en tingui constància. El període per presentar el resguard i la documentació finalitza un dia més tard que el temps que hi ha per presentar sol·licituds.

Possibilitat de fer la preinscripció presencial del 19 al 22 de maig

De manera excepcional, en tots aquells casos en què les famílies sol·licitants no pugin fer la presentació telemàtica de la documentació, els centres s’encarregaran d’organitzar la presentació de sol·licituds assignant una cita prèvia perquè puguin accedir-hi de manera presencial del 19 al 22 de maig. Més informació: https://www.blanes.cat/docweb/educacio.preinscriescolar


Val a dir que, en cas que l’usuari tingui dubtes, pot adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), a través del telèfon 972 379 365 en horari de 10 a 13 h. Tanmateix, la cita prèvia serà accessible des dels webs de cadascun dels centres, així com des del web del Departament d’Educació de la Generalitat durant les 24 h del dia. Cada centre escolar determinarà el seu horari d’atenció al públic en funció de les necessitats.

Procediment de preinscripció a les Escoles Bressol Municipals

En el mateix sentit que l’educació infantil, primària i secundària obligatòria, per reduir el nombre de sol·licituds presentades presencialment a les Escoles Bressol Municipal també s’ha admès la presentació tant de la sol·licitud com de la documentació acreditativa mitjançant un correu electrònic. Cal enviar-lo a la bústia electrònica oficial de la llar d’infants o escola bressol demandada en primera opció, adjuntant-hi el model de sol·licitud disponible al web del Departament degudament emplenat (en format PDF o per fotografia de la sol·licitud) i de la documentació oportuna, escanejada o fotografiada.


La sol·licitud de preinscripció es considerarà formalitzada amb l’enviament d’aquest correu electrònic. Per la seva banda, l’escola bressol o llar d’infants ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud perquè les famílies en tinguin constància. Tanmateix, de manera excepcional per aquells casos en què els sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, les escoles bressol o llars d’infants hauran d’organitzar la presentació de sol·licituds assignant una cita prèvia per l’accés al centre. Es gestionarà amb una eina corporativa que es posarà a disposició dels centres i els usuaris, o per telèfon.

Preinscripció presencial amb totes les garanties

Totes les famílies que no puguin fer la preinscripció telemàtica i hagin de fer-ho de manera presencial mitjançant una cita prèvia, podran obtenir a les respectives webs dels centres la informació que necessitin per fer el tràmit amb total garantia de salut i seguretat. Als centres educatius hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions, i preferiblement hauria de ser una sola persona.


També cal avisar a les famílies que han de portar la documentació per poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En cas que els centres educatius ja prevegin que faran emplenar les sol·licituds en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf per evitar interaccions de material com a mesura preventiva.

Tanmateix, s’ha de recordar la recomanació de portar mascareta i guants, així com que no poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat, que estiguin en període de confinament per quarantena o que presentin símptomes. En tots aquests casos anteriorment descrits, poden autoritzar per escrit a una altra persona perquè portin la sol·licitud i la documentació.


Més informació: http://www.blanes.cat/docweb/ome.index



Data de realització: 05/12/2020 | Data de la darrera actualització: 05/12/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300