Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’adhereix a la Setmana Sense Fum 2020 promovent una enquesta entre majors de 14 anys


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/14/2020 10:47:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes s’adhereix a la Setmana Sense Fum 2020 promovent una enquesta entre majors de 14 anys

El sondeig online es podrà fer al web de l’Ajuntament fins el dia 25, ja que la campanya se celebra del 25 al 31 de maig

Si fem un llistat dels temes que han ocupat les converses de tothom al llarg d’aquestes darreres setmanes, la salut seria sense cap mena de dubte la primera qüestió que l’encapçalaria. Per això, pensant en que la ciutadania en general potser està més sensible que mai per cuidar-se, fer salut i ‘fer bondat’ en la prevenció de riscos innecessaris, enguany la ‘Setmana Sense Fum 2020’ es vol celebrar d’una manera encara més didàctica que mai.

Presentada enguany amb el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, aquest 2020 la ‘Setmana Sense Fum’ se celebrarà del 25 al 31 de maig, la darrera setmana d’aquest mes. L’objectiu que s’han proposat els organitzadors és sensibilitzar la població de la importància de fer salut i no iniciar-se en el consum del tabac. En cas que sigui massa tard, la opció és abandonar el consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.


D’altra banda, un dels principals públics a qui es vol arribar enguany amb la campanya de sensibilització és als joves, per això s’ha triat un eslògan que lliga amb l’especial lligam que tenen amb les xarxes socials. Es vol aconseguir que hi hagi una prevenció de l’inici del tabac, especialment amb les altres formes de fumar: cigarretes electròniques, la catximba/xixa, cigarretes fetes a mà, etc.

Enquesta telemàtica fins al 25 de maig

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient i Salut, també s’ha adherit a aquesta iniciativa per aportar igualment el seu granet de sorra en la lluita per eradicar el consum del tabac en bé de la salut. La ‘Setmana Sense Fum’ és una iniciativa de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC) i CAMFIC a Catalunya, que durant els darrers anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya.


Per contribuir-hi, el consistori blanenc promou la participació en una enquesta en línia que es podrà fer fins al proper 25 de maig fins, quan comença la ‘Setmana Sense Fum’. És per a majors de 14 anys, és anònima i es vol conèixer el consum i l’opinió de la població en temes d’actualitat sobre tabaquisme. L’enquesta és accessible online a través de l’enllaç allotjat a la plana oficial de l’Ajuntament de Blanes: https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2020-05-25sensefum

Enquesta online per a majors de 14 anys

Amb la informació recollida s’elaborarà un informe que es farà públic coincidint amb l’inici de la ‘Setmana Sense Fum 2020’. Després d’indicar el sexe i edat de la persona que està contestant l’enquesta, aquesta es desdobla en funció dels anys que es tenen. Una part deriva a joves que tinguin entre 15 i 25 anys, i l’altra part de l’enquesta és per a majors de 25 anys.


Una de les preguntes clau és si s’ha fumat alguna vegada, o bé si s’és fumador actiu, es fa esporàdicament, de manera regular o s’és ex-fumador. En cas d’aquesta darrera opció, es continua preguntant quan temps fa que es va deixar l’hàbit, i si es va fer servir algun tipus de tractament. També es pregunta sobre altres temes relacionats, com ara les cigarretes electròniques o les burilles de les cigarretes, entre d’altres.





Data de realització: 05/14/2020 | Data de la darrera actualització: 05/14/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300