Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra avui diumenge el Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/17/2020 09:03:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera_LGTBBlanes celebra avui diumenge el Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Des del Servei d’Atenció Integral per polítiques LGBTI+ de l’Àrea d’Acció Social s’han promogut diverses accions

Des de fa temps, la ciutat de Blanes sempre s’ha mostrat molt activa en la lluita per defensar la llibertat des de múltiples i diversos àmbits, i un d’ells és el què té a veure amb la orientació sexual i de gènere. Fruit d’aquesta especial sensibilitat és que, al llarg de tot l’any, l’Ajuntament de Blanes s’afegeix al màxim nombre de les commemoracions que es fan relacionades amb aquesta i d’altres temàtiques de justícia social.


Aquest diumenge, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional Contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Se celebra aquest coincidint amb aquesta data perquè, tal dia com avui de fa 30 anys –el 17 de maig de 1990-, es va eliminar la homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Assemblea General de la Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’objectiu d’aquesta jornada és coordinar tot tipus d’accions que serveixin per denunciar la discriminació que segueixen patint les persones homosexuals, bisexuals i trans*, així com seguir lluitant en l’avanç dels seus drets arreu del món. L’any 2015 es va incorporar la bifòbia al nom de la campanya, i ara l’enunciat inclou les tres accepcions.

La bandera LGTBI no onejarà enguany al balcó principal del consistori

Aquest és el quart any consecutiu que l’Ajuntament de Blanes s’adhereix a aquest dia internacional. Fins ara, amb motiu d’aquesta commemoració, s’havia penjat una bandera LGTBI al balcó principal de l’edifici consistorial, com a suport a la reivindicació que afecta el col·lectiu d’homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Enguany, però, no serà possible penjar-la perquè des del passat 24 de març, quan es van produir les dues primeres morts per COVID-19 a l’Hospital Comarcal de Blanes, les banderes institucionals onegen a mig pal en senyal de dol.


Imatge d'Arxiu - 17 de Maig de 2017
D’altra banda, el SAI Blanes -el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament- ha organitzat i posat en marxa altres accions telemàtiques. Una d’elles promou la igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI, on s’hi inclou la campanya del SAI Blanes amb una imatge interactiva amb diferents elements per abordar les discriminacions per LGBTI-fòbia amb el lema ‘L’GBTI-fòbia, ni a casa, ni al carrer!’: https://view.genial.ly/5eb95258d236a10cfac68214

Rosco Glossari sobre temàtica LGBTI+

El servei municipal també s’ha encarregat de crear un joc interactiu molt especial: un rosco glossari dedicat única i exclusivament a aquest tema. Presentat a l’estil del conegut programa televisiu on es tracta d’endevinar paraules, el ‘Rosco Glossari’ té per objectiu que les persones es familiaritzin amb termes relacionats amb la temàtica LGBTI+. Mentre es fa el joc es treballen conceptes i aspectes que incideixen en la vida del col·lectiu.


S’hi pot accedir amb l’enllaç https://view.genial.ly/5eb9747fa249660da04b426a, i està plantejat com un joc d’autoaprenentatge per visibilitzar tot el què hi ha darrera de les sigles LGBTI+. És un mitjà més per reivindicar que avui dia, en la nostra societat, s’ha de parlar d’homofòbia, transfòbia i bifòbia perquè encara hi ha persones que les criminalitzen per ser lliures de ser qui són.


Des del SAI Blanes es remarca la necessitat que la ciutadania entengui que la identitat de les persones és molt valuosa. Consideren fonamental poder trencar estereotips i tenir en compte les interseccionalitats per avançar cap a la igualtat real on totes les persones són respectades, i així garantir els seus drets fonamentals. El telèfon d’informació i atenció al públic del Servei d’Atenció Integral de Blanes és 972 336 207 i el correu electrònic igualtat@blanes.cat



Data de realització: 05/17/2020 | Data de la darrera actualització: 05/17/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300