Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes bonificarà el 75% de la taxa de les terrasses i amplia l’espai d’ocupació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/19/2020 03:11:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes bonificarà el 75% de la taxa de les terrasses i amplia l’espai d’ocupació

La nova fiscalitat, que ha d’aprovar-se al ple de maig, també inclou no tributar si no hi ha hagut activitat, per contribuir a la reactivació de l’economia post COVID-19

A Blanes el pas de la Fase 0 a la Fase 1 marcat per la data d’aquest passat dilluns ha significat, entre d’altres coses, la reobertura de l’activitat en un bon nombre d’establiments de restauració. D’aquesta manera, ahir ja van reprendre l’activitat un bon nombre d’establiments de restauració arreu del municipi.


Terrasses de Bars i Restaurants arreu de Blanes
Principalment van reprendre l’activitat bars i cafeteries, i en menor mesura també ho van fer restaurants. Per la seva banda, molts establiments comercials d’arreu de la vila van continuar treballant sense necessitat de cites prèvies en locals de menys de 400 m2. El canvi es va notar en tota mena de serveis: des de roba i calçats fins a floristeries i altres tipus de productes.


Tal com marquen les prescripcions de l’Estat d’Alarma, els locals de restauració només poden treballar en la Fase 1 a les terrasses a l’aire lliure, limitant-se l’aforament al 50% de les taules permeses. Atenent a aquest criteri, l’activitat s’ha restringit a les terrasses, on s’han de mantenir les corresponents separacions de dos metres com a distància mínima de seguretat entre taules o grups de taules. Caldrà esperar fins la Fase 2 perquè també es puguin atendre clients a l’interior.

Ampliació de la superfície de les terrasses de bars i restaurants

Donada l’actual situació post COVID-19, així com el caràcter turístic que també té el municipi, l’Ajuntament de Blanes vol seguir contribuint a fomentar l’activitat empresarial en general, recolzant amb diverses mesures per reactivar l’economia blanenca. Fins al moment, encara no s’ha girat cap cobrament relacionat amb aquesta i altres activitats econòmiques.


Aquest dimarts s’ha emès un Decret d’Alcaldia on s’autoritza als responsables de les terrasses de bars i restaurants que puguin fer una major ocupació de la via pública. L’únic requisit és que, prèviament, els responsables dels establiments obtinguin el corresponent permís de l’Ajuntament de Blanes mitjançant una sol·licitud que li permeti incrementar la superfície destinada a terrassa. Les peticions s’han de presentar a través de l’administració electrònica i, si disposen de signatura electrònica, accedint a la web: https://www.blanes.cat/tramitoacasa

Nova Fiscalitat: bonificació del 75% i sense tributs si no hi ha activitat

L’increment de superfície d’ocupació està motivada per poder atendre el mateix nombre de clients i compensar la reducció del benefici o aprofitament esperat d’ocupació a causa de les noves mesures d’exercici de l’activitat. Per aquest motiu, al tractar-se d’una mesura d’interès públic orientada a reactivar l’activitat econòmica, l’equip de govern té previst fer una proposta de nova fiscalitat que es vol aprovar al ple municipal de la setmana vinent.


Es tracta que es modifiqui la fiscalitat de les terrasses amb caràcter retroactiu, per ser una disposició favorable i d’interès general. Així, durant els mesos que no han pogut fer ús de les terrasses no s’haurà de fer cap liquidació, i ja serà a partir de l’entrada en la Fase 1, el passat dilluns, quan es liquidarà només un 25% de la superfície ocupada.


La nova mesura econòmica arriba després que el passat mes d’abril es van fer les modificacions del Calendari del Contribuent 2020, que ha provocat que fins ara no s’hagi liquidat ni carregat cap rebut per aquest concepte des de la declaració de l’Estat d’Alarma. Aquest nou avantatge fiscal va ser debatuda pels grups polítics municipals a la reunió de la Junta de Portaveus d’ahir, i s’haurà d’adoptar majoritàriament al ple del proper dijous 28 de maig, on també es proposarà la modificació d’altres ordenances municipals.


Normativa a complir en les terrasses

Paral·lelament al decret, l’Ajuntament de Blanes també ha emès una circular informativa on s’enumeren tots els requisits que s’han de complir a les terrasses en relació a les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la COVID-19 :
  - Mantenir una distància física de menys de 2 metres entre les taules o, si s’escau, agrupacions de taules.
  - L’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules, respectant la distància mínima de seguretat interpersonal.
  - Neteja i desinfecció de l’equipament de la terrassa: taules, cadires i qualsevol tipus de superfície de contacte entre un client i l’altre.
  - Prioritzar l’ús de jocs de taula d’una sola utilització.
  - Posar a disposició del públic a l’entrada dels establiments dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida autoritzats.
  - Evitar la utilització de cartes d’ús comú, optant per emprar dispositius electrònics propis, pissarres, cartells o altres mitjans similars.
  - Els elements auxiliars del servei (vaixella, coberteria, etc) s’han d’emmagatzemar en recintes tancats o lluny de zones de pas de clients i treballadors.
  - Eliminació de productes d’autoservei: tovallons, setrilleres, etc.
  - Lavabos: ocupació màxima d’una persona -a excepció que hi hagi necessitat d’un acompanyant per ser persona vulnerable o menor- i neteja i desinfecció 6 cops al dia.Data de realització: 05/19/2020 | Data de la darrera actualització: 05/19/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300