Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà dissabte vinent el tradicional Mercat Ambulant de La Plantera després del COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/21/2020 11:25:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recuperarà dissabte vinent el tradicional Mercat Ambulant de La Plantera després del COVID-19

S’hi ven des de roba i sabates fins a un ample ventall de productes, localitzat al popular barri situat al costat de la Zona Turística

Poc a poc Blanes va recuperant l’activitat habitual, la que hi havia abans que comencés la pandèmia, afegida al bullici que solen envoltar aquestes setmanes que són el preludi de l’inici de l’estiu. Aquesta setmana ja s’ha fet un nou avanç al passar a Fase 1 principalment en dos sentits.


Imatge d'Arxiu: primer dia del Mercat de La Plantera: 5 de juliol de 2014
Un dels més significatius ha estat la reobertura de la gran majoria de terrasses dels bars, cafeteries, restaurants i gelateries d’arreu del municipi. Des del mateix dilluns, el públic ha omplert les taules amb les corresponents distàncies de seguretat i ha pogut assaborir a l’aire lliure el què fins ara només es podia fer en confinament.

També ha significat un avenç que les vendes als locals comercials de menys de 400m2 s’han pogut fer sense cita prèvia. Això ha significat la obertura d’aquells tipus d’establiments que encara no havien aixecat la persiana amb cita prèvia perquè la naturalesa dels seus productes o la logística no ho feia possible.

Propera recuperació del Mercat Ambulant de La Plantera

Ara un nou pas endavant tindrà lloc dissabte vinent, 23 de maig, quan reprendrà la seva activitat post-COVID-19 el tradicional Mercat Ambulant del barri de La Plantera, que s’instal·la durant els matins. Aquest mercat, juntament amb el què es fa tots els dilluns al matí al Passeig de Mar i el Mercat de Fruites i Verdures, són les activitats ambulants més representatives de Blanes, i la seva reobertura significarà tot un al·licient.


L’espai on s’hi instal·la -al llarg de l’Avinguda Catalunya-, amb una gran capacitat, farà que totes les parades que en formen part puguin retornar als seus llocs sense problema, respectant les distàncies de seguretat i totes les mesures sanitàries necessàries per evitar el contagi de la COVID-19. Hi ha 32 parades que venen roba, complements, sabates, i un ample ventall de productes.

Es tracta d’un mercat molt apreciat i sovintejat pels veïns del popular barri de La Plantera i de Blanes en general, però també pels visitants que coneixen la seva varietat. La seva ubicació, al costat de la Zona Turística d’Els Pins, també provoca que especialment durant l’estiu encara hi hagi més afluència de públic.

Un mercat que s’ha fet popular en molt poc temps

El Mercat Ambulant de La Plantera es va posar en marxa tot just aviat farà 6 anys, el 5 de juliol de l’1ny 2014. Va néixer fruit de la suma d’esforços de l’Ajuntament de Blanes, la Junta de l’Associació de Veïns de La Plantera i diversos comerciants de la zona, que van treballar de manera conjunta amb l’objectiu de dinamitzar econòmica i socialment el veïnat.


Funciona des de les 9 del matí fins les 2 del migdia, i el seu emplaçament a la rambla central del barri fa que firar-se entre les parades sigui una experiència força agradable apreciada pel públic, i agraïda especialment ara que la calor convida a passejar-se sota l’ombra dels arbres que l’envolten. Després que dissabte s’hagi posat en marxa, el següent pas ja serà la recuperació del Mercat dels Teixits del dilluns, que hi ha la voluntat que torni a instal·lar-se en molt pocs dies.
Data de realització: 05/21/2020 | Data de la darrera actualització: 05/21/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300