Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Últims dies per participar al ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia’ per a joves de Blanes apadrinat per Alba Saskia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/25/2020 05:50:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

nou espai joveÚltims dies per participar al ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia’ per a joves de Blanes apadrinat per Alba Saskia

El termini per presentar originals de Relats Breus i Poesies online es tanca el proper diumenge 31 de maig, i hi ha dues categories per edats: de 14 a 18 anys i de 19 a 29 anys

Aquest proper diumenge, 31 de maig, s’esgota el termini per presentar originals que optin al ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia Online’ per a Joves del municipi que es va posar en marxa el passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. El certamen online, organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, vol engrescar als i les joves perquè participin en una iniciativa creativa pensada exclusivament per a ells i elles, en aquests dies tan complexos que s’estan vivint, a causa de la pandèmia per la COVID-19.


Presentació del llibre d'Alba Saskia amb la periodista Mònica Huguet
Ha passat un mes d’ençà que es va encetar el termini per a la convocatòria, però l’objectiu continua sent que puguin escapar momentàniament d’una realitat tan negativa com és la pandèmia sanitària, fent servir la imaginació i l’escriptura. A l’hora de plantejar-se la organització del concurs, el consistori blanenc va demanar el suport i col·laboració d’una ‘padrina’ d’excepció.

Concurs obert a la participació de joves de 18 a 29 anys

Es tracta de l’escriptora Alba Saskia, qui va saltar a la fama en els cercles literaris de primer ordre a l’estat espanyol, d’ençà que la seva primera novel·la ‘Con un par de alas’, va ser seleccionada entre les 10 primeres obres finalistes per guanyar als reputats ‘Premis Planeta’ de literatura. Amb l’ajut d’ella es van redactar les bases del concurs, que preveu la participació de tots els i les joves de Blanes que tinguin entre 14 i 29 anys.


Els treballs es poden escriure en català o en castellà, i han de ser originals i inèdits. La participació dels menors estarà sotmesa al previ consentiment per escrit dels respectius pares o tutors. Hi ha dues grans categories: Categoria Teenager (joves de 14 a 18 anys) i Categoria Juvenil (joves de 19 a 29 anys d’edat). En cada categoria, hi ha dues opcions per concursar amb originals: relat breu i poesia. La temàtica és totalment lliure, i es valorarà la originalitat del text.

Dos primers premis per categoria, corresponents a relat breu i poesia

Qui s’encarregarà de decidir les obres guanyadores serà Alba Saskia, qui emetrà el veredicte. La seva decisió es farà pública a través de les xarxes socials de Joventut de Blanes i del Casal Jove de Blanes, així com a través del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes. Hi haurà dos premis per categoria, un corresponent a la modalitat de relat breu i un altre en la de poesia.

Val a dir que, a criteri de la jutgessa, es podran concedir un màxim de dos accèssits si considera que hi ha algun treball que ho mereixi. Igualment, serà Alba Saskia qui s’encarregarà de proposar a l’Àrea de Joventut quins premis creu que poden ser més adequats. En tot cas, podran consistir en lots de llibres, o bé material relacionat amb el món de la literatura i l’escriptura.


Els originals s’han d’enviar al correu electrònic joventut.blanes@gmail.com indicant ‘Concurs de Relats Breus i Poesia Online’, així com la modalitat en què es participa: Relat Breu o Poesia. Els treballs que optin a concurs hi ha temps per enviar-los fins el proper diumenge 31 de maig, quan s’esgota el termini.

Bases del Concurs: https://drive.google.com/file/d/1vmR5SgSFZXBxsLlMBMvyfNeXG4-KuvBt/viewData de realització: 05/25/2020 | Data de la darrera actualització: 05/25/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300