Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ajorna pel 2021 el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici i celebrarà una Festa Major alternativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2020 08:25:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ajorna pel 2021 el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici i celebrarà una Festa Major alternativa

Aquest 2020 hi haurà diversos actes que coincidiran amb el cap de setmana de la Festa de Santa Anna, amb esperit festiu però sense oblidar els moments difícils viscuts per la COVID-19

El Departaments de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha fet pública avui dimarts, 26 de maig, una notícia llargament esperada pels blanencs i blanenques i pels prop d’un milió de visitants que participen en aquest esdeveniment cada any. El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – Trofeu Vila de Blanes, que enguany havia de commemorar el seu 50è aniversari, s’ha ajornat per al 2021. Per afegit, també s’han ajornat tots els actes commemoratius que, de fet, ja haurien d’haver-se començat a celebrar.


Precisament fa dos mesos, el dia 25 de març, s’havia programat una roda de premsa en un espai únic i exclusiu, que hagués tingut com a mestre de cerimònies un personatge també excepcional. L’actor, autor i director teatral Quim Masferrer serà l’ambaixador del 50è aniversari del Concurs de Focs, un compromís que el popular artífex de l’aclamat programa ‘El Foraster’ va acceptar a principis d’aquest any en una trobada mantinguda amb l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz.

El 50è aniversari d’un esdeveniment excepcional, posposat pel 2021

Activitats culturals, lúdiques, mediàtiques, populars i de tota mena, així com concursos de talents i altres atractives cites i celebracions havien de tenir lloc des del passat mes de març. El calendari s’allargava fins a finals d’aquest 2020, en una commemoració en què s’hi està treballant pràcticament des del juliol del 2019.


Les mesures de seguretat per evitar el contagi de la COVID-19 fan impossible poder organitzar l’esdeveniment central del 50è aniversari, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que ja tenia dates i cartell de pirotècnies participants: quatre de l’estat espanyol i dues d’estrangeres. Per aquest 2020 s’havia augmentat una nit més de focs en relació al 2019. S’hauria fet durant sis dies, del 21 al 26 de juliol, és a dir: de dimarts a diumenge.

A banda de Quim Masferrer, per a l’organització dels actes commemoratius, l’Ajuntament ja comptava amb la complicitat d’un bon grapat d’entitats, empreses, institucions i col·lectius tant del municipi com foranis, així com –de manera especial- de diversos mitjans de comunicació que s’havien compromès a col·laborar-hi. Unes contribucions que, de cara al 2021 s’espera poder mantenir.

Festa de Santa Anna mantenint l’esperit de festa major

El què en canvi sí que se celebrarà és un cicle festiu que coincideixi amb les dates de la Festa Major, una ‘Festa de Santa Anna’ reduïda a menys dies, i lògicament adaptada a les mesures de seguretat que marqui la fase de desconfinament en què s’estigui en aquell moment. No seran ni molt menys uns actes als què s’està acostumat, però l’objectiu és mantenir al màxim l’esperit festiu que l’envolta.

La Festa Major 2020 havia de comptar amb destacats esdeveniments que tampoc no es podien celebrar en les actuals circumstàncies. Ara bé, s’estan acabant de perfilar diverses alternatives. Des del Departament de Cultura i Festes s’ha fet un replantejament de la festa, pensant sobretot en la manera que pugui arribar al màxim nombre de persones, incorporant la tecnologia a espais susceptibles d’acollir l’aforament permès.


Pregó Festa Major Santa Anna 2019
Quant al calendari, els actes es concentraran al voltant del cap de setmana que culmina amb el diumenge 26 de juliol, el dia de Santa Anna, i les propostes en què ja s’ha estat treballant durant els darrers mesos seran, si més no, singulars i atractives. El consistori blanenc preveu donar a conèixer el programa definitiu en un marge de temps prudencial, segurament entre finals de juny i principis de juliol.

Recordatori dels moments difícils viscuts per la COVID-19

El què sí s’ha avançat és que dos dels actes alternatius que s’inclouran a la ‘Festa de Santa Anna’, serviran per no oblidar els moments difícils viscuts per la COVID-19 aquests mesos. Unes conseqüències que encara tardaran a marxar de la nostra memòria. El primer acte, el més solemne, retrà homenatge a tots els homes i dones que han estat lluitant en primera línia des de l’inici de la pandèmia, els qui des del primer moment s’han jugat la seva salut, la seva vida per la resta de la ciutadania.

No tan sols són els i les professionals sanitaris, agents policials i efectius d’emergències. També es vol fer un reconeixement públic al personal de la neteja, dels supermercats i botigues de queviures, de les farmàcies, dels establiments de primera necessitat que van romandre oberts. Tothom qui va continuar treballant sense poder fer confinament perquè així ho contemplaven les mesures de l’Estat d’Alarma, i perquè calia que romanguessin al peu del canó.


Un altre dels actes que serà un recordatori de la COVID-19, amb la intenció que estigui lligat molt simbòlicament amb el Concurs Internacional de Focs d’Artifici que s’ha hagut d’ajornar pel 2021. En principi el plantejament inicial és que tingui lloc el diumenge, coincidint amb el Dia de Santa Anna. La idea que encara s’ha de concretar és fer una salve pirotècnica en record de les famílies, els pacients i les víctimes mortals del coronavirus, un sentit homenatge que s’està acabant de definir quin format tindrà.
Data de realització: 05/26/2020 | Data de la darrera actualització: 05/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300