Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes col·labora en l’elaboració del Protocol Comarcal d’Abordatge de les Violències Sexuals als Espais d’Oci


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/26/2020 04:39:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes col·labora en l’elaboració del Protocol Comarcal d’Abordatge de les Violències Sexuals als Espais d’Oci

La vila blanenca ha estat pionera en l’elaboració de protocols per combatre les violències sexuals en diversos àmbits, i ara dóna suport a la iniciativa del Consell Comarcal de la Selva

Des de fa molts anys, un dels principals fronts de lluita en què s’ha treballat al Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, des de diversos àmbits, ha estat combatre la violència sexual i de gènere. Per això, ara que el Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa un grup motor per elaborar un Pla – Protocol d’Abordatge de les Violències Sexuals als Espais d’Oci, el consistori blanenc ha estat un dels primers en sumar-s’hi.


Punt Lila d'Informació i Atenció - Festival Música Jove Ensorra't 2019
El grup motor compta amb la participació de diferents persones que són referents en diferents àmbits del territori: teixit associatiu, salut, joventut, etc. El procés està actualment en la seva primera fase de l’elaboració d’una diagnosi a través d’una enquesta perquè, posteriorment, s’abordi la redacció i composició del Pla d’Acció a través de propostes concretes.

Enquesta per elaborar el Protocol de la Comarca de la Selva

Pel que fa a l’enquesta que s’ha endegat per a l’elaboració del Protocol d’Abordatge de la Violències Sexuals a la comarca de la Selva, està adreçada a tota la població en general. No hi ha cap tipus de restricció a l’hora de contestar-la, i el perfil que interessa especialment que hi participi són els Joves, les Dones i el Col·lectiu LGTBI+.


Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha promogut la participació en aquesta enquesta per contribuir en l’elaboració del protocol, que serà la referència a tenir en compte en aquelles poblacions on no es compta encara de cap document-marc que ajudi a combatre aquesta temàtica. L’enquesta, que es podrà contestar fins al 5 de juny, es pot emplenar a través de l’enllaç https://es.research.net/r/9QLWNJC

Pla d’Actuació contra les Agressions Sexistes aprovat al 2018

L’Ajuntament de Blanes va aprovar el Pla d’Actuació Contra les Agressions Sexistes tot just aviat farà dos anys, el juny del 2018. Una de les primeres accions es va fer realitat coincidint amb la Festa Major d’aquell any, amb la instal·lació d’un Punt Lila d’Atenció i Informació que es va fer al Festival de Música Jove ‘Ensorra’t.


Durant aquella primera experiència es van repartir més de mig miler de polseres amb el lema ‘Ensorra el masclisme’ –en referència a l’àmbit d’actuació del punt d’informació, al ‘Festival Ensorra’t’- i més de 600 persones van acostar-s’hi per demanar informació. També es va lliurar material de sensibilització, targetes amb telèfons d’atenció a la víctima, adhesius feministes, cartells contra les agressions masclistes i altres tipus de material de suport.
Data de realització: 05/26/2020 | Data de la darrera actualització: 05/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300