Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes amplia 30 dies més el termini perquè es puguin fer obres durant l’estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2020 07:22:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes amplia 30 dies més el termini perquè es puguin fer obres durant l’estiu

L’objectiu és promoure la reactivació econòmica del municipi, de manera que aquest 2020 el període durant el qual no es podran fer obres serà de l’1 de juliol al 31 d’agost al centre de la vila i a la zona hotelera

Durant aquests dies l’Ajuntament de Blanes segueix treballant en la implementació de mesures que estiguin al seu abast per promoure la reactivació econòmica del municipi, i afavorir el desitjat retorn a la ‘nova normalitat’ post-COVID-19 en les millores condicions possibles. Una de les accions que s’ha aprovat impulsar aquesta mateixa setmana té a veure amb l’activitat en el ram de la construcció.


Obres de construcció del nou centre comercial 'Decathlon'
a Blanes, dimarts al migdia
Durant la fase més dura del confinament, en la lluita per poder evitar la propagació de la COVID-19, les obres de construcció van aturar-se durant un temps en compliment de les mesures de seguretat sanitàries. Això ha provocat l’endarreriment i la impossibilitat de poder arribar als terminis previstos que ara, amb l’arribada de l’estiu, podria tornar a paralitzar aquesta activitat en compliment del què dicten les ordenances municipals.

S’amplia el termini estiuenc d’autorització per fer obres

La ordenança municipal de l’Ajuntament de Blanes contempla que a l’estiu hi ha una restricció que va des del 15 de juny fins al 15 de setembre, és a dir: durant tres mesos està prohibit fer obres que afectin a l’espai públic. No es poden fer moviments de terres, excavacions, enderrocs totals o parcials de les edificacions, així com l’execució d’estructures en edificis de qualsevol ús com obres d’obra civil que afectin a l’espai públic.


Ara, però, s’ha decidit concedir 30 dies més durant els quals també es podran seguir fent obres. D’aquesta manera, la restricció afectarà només dos mesos enlloc de tres mesos. Des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost d’aquest 2020 no es podran fer obres. L’Ajuntament de Blanes ha deixat clar que aquesta autorització és de caràcter excepcional, i només afecta aquest any amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica del municipi.

Per poder beneficiar-se d’aquesta autorització genèrica que allarga el període d’activitat 15 dies del mes de juny i 15 dies més del mes de setembre en relació als anteriors anys, cal que l’interessat/-da presenti una comunicació a l’Ajuntament de Blanes. En aquest escrit a presentar se li demana que digui si s’ha tramitat o no un ERTE de l’empresa constructora, tan sols a títol informatiu.

Actualment hi ha menys d’una vintena d’obres a Blanes

Val a dir que, en l’actualitat, a Blanes hi ha menys d’una vintena d’obres que poden beneficiar-se d’aquesta mesura excepcional. Dues d’elles tenen a veure amb la construcció de sengles centres comercials que pertanyen a dues cadenes d’establiments prou conegudes. Una d’elles és l’empresa de material i productes esportius Decathlon, que va iniciar les obres de construcció a principis d’aquest any als terrenys del Pla Parcial Costa Brava, a la nova zona d’expansió del municipi.


Per la seva banda, l’altra empresa que també està enllestint la construcció d’un centre comercial de gran magnitud és de la firma Mercadona, que està acabant les obres de la nova edificació que aviat obrirà les portes al barri de La Plantera. Altres tipus d’activitats de reformes de firmes comercials d’abast menor són les que s’han fet a l’interior de la botiga de la cadena d’objectes de regal ‘Ale Hop’ i les que s’estan enllestint en una obra nova per acollir un nou establiment de la marca de roba ‘Stradivarius’, que s’inaugurarà el dimecres 3 de juny.
Data de realització: 05/27/2020 | Data de la darrera actualització: 05/27/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300