Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat al ple d’avui que no es pagui el 75% de la taxa de les terrasses


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/28/2020 09:28:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes ha aprovat al ple d’avui que no es pagui el 75% de la taxa de les terrasses

La sessió plenària ha ratificat diverses modificacions de les ordenances fiscals per contribuir a la reactivació de l’economia post-COVID-19

El tema més destacat de l’ordre del dia del ple municipal celebrat aquest vespre ha estat l’aprovació d’una nova fiscalitat que té l’objectiu de contribuir a la reactivació de l’economia blanenca post-COVID-19. El punt s’ha aprovat finalment amb la unanimitat de totes les forces polítiques, després d’un llarg debat que gairebé ha arribat als tres quarts d’hora.

Avantatges fiscals per reactivar l’economia blanenca

El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha exposat les modificacions més destacades que s’aplicaran als tributs, ordenances, taxes i altres ingressos locals de dret públic. Especialment remarcable és la taxa d’ocupació de la via pública, que excepcionalment durant aquest 2020 es reduirà un 75%. Això significa que els responsables de les terrasses només pagaran un 25% durant els mesos que puguin exercir l’activitat de restauració, després que fa uns dies ja es va dictar un decret que els permetia ampliar la superfície fins a un 50%.


Les liquidacions es faran el gener del 2021, i els qui no hagin obert terrasses no hauran de pagar quota d’ocupació. La mateixa mesura s’aplicarà als mercats, barraques i llocs de venda que han hagut de suspendre l’activitat a causa de les mesures de contenció de la COVID-19: les quotes tributàries es reduiran proporcionalment al temps que hagi durat el tancament obligatori.


Una altra modificació té a veure amb l’ajornament i fraccionament dels tributs i altres ingressos locals de l’Ajuntament de Blanes. La ciutadania podrà fraccionar els seus pagaments fins el juny de l’any vinent sense interessos. El consistori podrà fraccionar i ajornar el pagament de les quotes amb un ajut equivalent a l’import dels interessos que es meritin fins el 30 de juny del 2021.

Guals d’empreses i recollida de residus sense efecte durant el tancament

Respecte els guals d’empresa, així com la reserva de via pública per aparcar, la càrrega i descàrrega de mercaderies, podran demanar un ajut equivalent a la part de la quota de la taxa que, proporcionalment, correspondria al període de tancament de l’activitat. També hi ha avantatges fiscals en la taxa del servei de recollida, transport i tractament de residus municipals.


En aquest darrer sentit, de nou amb caràcter excepcional, durant l’exercici d’aquest any les quotes tributàries d’aquelles activitats que s’han hagut de suspendre amb motiu de la normativa estatal i/o autonòmica de prevenció i control de la pandèmia, es reduiran proporcionalment al temps que hagi durat el tancament. Dit d’una altra manera: no es pagaran residus els mesos d’inactivitat dels establiments. Tampoc no pagaran els mesos d’inactivitat els quioscos per l’ocupació de la via pública.

Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts a l’odre del dia, un cop s’han tractat tots els temes, s’ha debatut la urgència d’una moció presentada per PSC i C’s en relació a diverses propostes per reactivar l’economia post-COVID-19. Després d’escoltar l’exposició dels ponents, la proposta s’ha rebutjat per 11 vots en contra al considerar-se que no es justificava la seva urgència, i s’ha passat al darrer punt de la sessió: Precs i Preguntes.

Un altre dels punts que també ha generat un cert debat ha estat un tema que no es sotmetia a votació, del qual només se’n donava compte. Es tracta de la renúncia presentada el passat dilluns pel regidor José Antonio Morcillo Hernández, per deixar de formar part del grup municipal de Ciutadans. Des de llavors, ha passat a ser regidor no adscrit.


El ple ordinari corresponent al mes de maig celebrat avui per l’Ajuntament de Blanes s’ha tornat a fer telemàticament, de manera que cap dels 20 regidors i regidores eren a la Sala de Plens. L’únic càrrec electe que sí ho ha fet, com ha estat el seu costum des que s’han començat a celebrar aquestes sessions online, ha estat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.



Data de realització: 05/28/2020 | Data de la darrera actualització: 05/28/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300