Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El pont de la carretera entre Blanes i Malgrat destruït pel Temporal Glòria, estarà acabat dos mesos abans, a l’octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/28/2020 12:52:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El pont de la carretera entre Blanes i Malgrat destruït pel Temporal Glòria, estarà acabat dos mesos abans, a l’octubre

Així ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la visita a les obres de la dessaladora d’avui al matí

La reconstrucció del nou pont sobre la Tordera que uneix per carretera Blanes i Malgrat està progressant de manera molt favorable. L’antiga infraestructura se la va endur el Temporal Glòria del passat mes de gener, amb una espectacular crescuda del riu. Contràriament al què s’havia dit el passat mes de febrer respecte que els treballs no podrien estar enllestits fins al desembre, ara s’han avançat les previsions d’acabament.


Obres construcció nou pont sobre la Tordera - Carretera Blanes-Malgrat
La construcció es preveu que estigui enllestida d’aquí a quatre mesos, a l’octubre, avançant d’aquesta manera en dos mesos abans el termini previst inicialment, que ho situava a finals d’aquest any. La bona notícia l’ha donat avui al matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la visita que ha fet al municipi blanenc.

Precisament el motiu de la trobada entre Canosa i Calvet ha estat poder comprovar sobre el terreny l’avanç dels treballs de reconstrucció d’una altra infraestructura malmesa pel Temporal Glòria: les canonades de la Planta Dessaladora. La virulenta tempesta de principis d’any, a banda de trencar els dos ponts sobre el riu –el què suportava la carretera i el de la línia de tren de Renfe-, també va destruir la mota del riu Tordera per sota de la qual transcorre la canalització d’impulsió i el cablejat de comunicacions de la dessaladora, parcialment arrossegats per la força del riu.


Damià Calvet i Àngel Canosa
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha mostrat satisfet de poder tenir enllestida abans de temps una obra tant necessària per refermar les vies de comunicació de la vila, i també ha agraït l’esforç esmerçat. En aquest sentit, ha remarcat: “Per a nosaltres és una magnífica notícia. No tan sols perquè millorarà la mobilitat entre els dos municipis, sinó també perquè ajudarà a reactivar l’activitat turística, econòmica i comercial entre els dos territoris de Girona i Barcelona que representen Blanes i Malgrat”.

Un nou pont que millora l’anterior infraestructura

Les obres de reconstrucció del nou pont sobre la Tordera que reuniran per carretera Blanes i Malgrat compten amb un pressupost inicial d’uns 5’3 milions d’euros, amb un termini inicial de 10 mesos d’execució. La nova infraestructura, que es va començar a construir pel procediment de decretar l’emergència de l’obra, millorarà l’antiga estructura per on diàriament circulaven uns 8.000 vehicles.


Ubicat al mateix punt on hi havia l’anterior pont, tindrà una longitud de prop de 220 metres i una amplada mínima de 12 metres. Guanyarà per tant en amplitud, perquè puguin passar-hi dos vehicles còmodament amb dos carrils de tres metres i mig cadascun, incorporarà un carril bici i una vorera de tres metres. D’altra banda, també s’ha dimensionat perquè pugui resistir les futures crescudes del riu que, tal com ha assegurat el conseller, els estralls del canvi climàtic de ben segur provocaran en el futur.

Obres d’Emergència Canonades Dessaladora

El motiu central de la visita d’obres que el conseller Damià Calvet ha fet avui al matí acompanyat de l’alcalde de Blanes, és la reparació de les canonades de conducció d’aigües de la Planta Dessaladora. En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha avançat que els treballs estaran enllestits a finals de juny, quan es podrà tornar a posar en marxa de nou la Dessalinitzadora de marxa, actualment aturada.


Amb un cost aproximat d’uns 5 milions d’euros, les obres es completaran de cara al gener, amb la revegetació i l’harmonització mediambiental de la nova mota amb l’entorn natural. D’altra banda, Damià Calvet també ha avançat que de cara a l’any vinent es farà la licitació d’un ambiciós projecte que preveu quadruplicar la producció anual d’aigua de la Planta Dessaladora.


Actualment la producció estava xifrada en 20 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any, i amb la nova inversió d'uns 250 M€ passaran a ser 80 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any. La previsió en què treballa la Generalitat de Catalunya és que els treballs permetin posar en marxa l’ampliació de cara al 2025. Per últim, el conseller també ha refermat a l’alcalde de Blanes el compromís de revisar els pactes pendents de complir que té l’Agència Catalana de l’Aigua amb l’Ajuntament de Blanes en relació a la millora de diverses infraestructures al municipi.
Data de realització: 05/28/2020 | Data de la darrera actualització: 05/28/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300