Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà dilluns el popular Mercat dels Teixits del Passeig de Mar amb totes les parades, unes 150


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/29/2020 12:16:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERABlanes recuperarà dilluns el popular Mercat dels Teixits del Passeig de Mar amb totes les parades, unes 150

El 90% de les parades es concentren al front marítim, havent allargat l’espai que ocupen, i també n’hi ha al barri de Mas Enlaire

Si hi ha un mercat ambulant que des de fa dècades atrau un major nombre de visitants, aquest és sense cap mena de dubte el Mercat dels Teixits que cada dilluns es munta al Passeig de Mar. Conegut també com el ‘Mercat dels Dilluns’, les seves parades s’arrengleren majoritàriament al llarg del Passeig de Mar, on hi ha el 95% d’elles, mentre que la resta s’instal·la a la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire.


Imatges d'Arxiu Mercat Ambulant del Passeig de Mar
Després que a mitjans de març va haver de suspendre l’activitat a causa de les mesures de seguretat per prevenir el contagi de la COVID-19, aquest proper dilluns, 1 de juny, tornarà a poder instal·lar-se a Blanes. A diferència d’altres mercats ambulants del territori, dilluns tornaran la totalitat de les parades, unes 150, on s’hi venen ofertes de roba, bijuteria, parament de la llar, productes de perfumeria, música, i una variada gama de productes que fan les delícies dels qui s’hi firen a la recerca d’una peça o pel senzill plaer de passejar-se.

Un dels trets que des que es va posar en marxa l’activitat l’havien caracteritzat és que, fes fred o calor, laborable o festiu, el ‘Mercat dels Dilluns’ sempre havia muntat parada, i només quan les condicions meteorològiques han estat molt adverses no ho han fet. En aquesta ocasió, la pandèmia ha paralitzat el popular mercat que no tan sols compta amb clients fidels del municipi. Hi ha molts visitants que venen de prou lluny, i de fet és molt comú sentir parlar sobretot francès mentre es passeja pel mercat.

Garanties de Seguretat per la COVID-19

Abans de poder tornar a instal·lar-se coincidint amb el pas a la Fase 1, tal com es va fer la setmana passada amb el Mercat de La Plantera, s’han hagut de preparar diverses mesures. La principal ha estat redistribuir el lloc on s’instal·len les diferents parades per garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitàries per evitar el contagi del coronavirus.


Per poder complir aquest precepte i que hi hagi la suficient distància s’ha augmentat l’espai que normalment ocupa al front marítim, de manera que entre parada i parada hi hagi un mínim de dos metres de separació. Per això, a banda de ser al Passeig de Mar de punta a punta –des del Passeig de la Mestrança fins al Passeig Cortils i Vieta-, continuarà pel Passeig de la Marina, així com a la Plaça dels Països Catalans i un espai de l’Avinguda Catalunya, al costat de l’antic pavelló.

També s’ha donat instruccions a tots els paradistes respecte que han de complir les normes de seguretat i higiene que se’ls ha indicat des de l’Ajuntament de Blanes a través de sengles circulars. D’igual manera, hauran de vetllar perquè els clients compleixin les mesures de seguretat. Per ajudar a aquest mutu compliment, està previst que puguin instal·lar-se cartells recordatoris a tal efecte, com per exemple la obligatorietat d’utilitzar mascaretes de protecció i evitar que els clients toquin els productes.

Durant la primera hora del mercat els clients preferents seran els majors de 65 anys per evitar que coincideixin amb el pic de major afluència de compradors. Una altres qüestió serà que caldrà netejar i desinfectar sovint la parada, almenys a l’inici i finalització de l’activitat, així com qualsevol superfície que hagi pogut tocada amb les mans.


El ‘Mercat dels Teixits’ funciona per als compradors des de les 9 del matí i fins les 2 del migdia, tot i que l’activitat comença molt més d’hora: des de quarts de 7 del matí, quan comencen a instal·lar-se. La casualitat ha volgut que el popular mercat torni dilluns vinent, quan Blanes passarà previsiblement a la Fase 2, que comporta també la posada en marxa d’un bon grapat d’activitats.Data de realització: 05/29/2020 | Data de la darrera actualització: 05/29/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300