Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova disposar d’un màxim de 14’76 M€ per fer front a la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2020 08:08:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova disposar d’un màxim de 14’76 M€ per fer front a la COVID-19

S’ha aprovat aquest vespre, per 11 vots a favor i 10 en contra, en la sessió extraordinària telemàtica celebrada pel consistori

El ple municipal extraordinari celebrat aquest vespre per l’Ajuntament de Blanes ha aprovat per 11 vots a favor (ERC, BECP i el regidor no adscrit) i 10 en contra (PSC, JxB i C’s) l’únic punt que s’havia inclòs a l’ordre del dia. Es tracta d’autoritzar que l’alcalde pugui dur a terme la operació financera necessària per poder cobrir econòmicament les mesures de suport al contribuent i a l’economia local que impulsa el consistori per fer front a les conseqüències de la CPOVID-19.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el Ple Extraordinari
d'avui dijous 4 de juny
Són les mesures que s’han anat treballant i posant en marxa durant les darreres setmanes per pal·liar en la mesura del possible les conseqüències econòmiques que està provocant l’emergència sanitària. Entre elles s’hi inclou ajornar i donar més facilitats de pagament als contribuents, o bé la reducció dels imports dels impostos i preus públics, com per exemple la ocupació de la via pública de les terrasses, que no es pagarà en cas que no s’hagi fet cap activitat per la COVID-19, i els mesos en què si s’hagi obert només el 25% de la taxa total.

Operació per disposar d’un màxim de 14’76 M€

Durant les darreres setmanes el debat polític ha quedat centrat en què calia assegurar-se que el consistori pogués cobrir econòmicament aquestes mesures sense que l’activitat de l’administració pública local quedés paralitzada per manca de liquiditat. És a dir: al no tenir els ingressos ordinaris, calia trobar una alternativa que assegurés que l’Ajuntament de Blanes seguís funcionant.


La proposta que ha dut a la sessió d’avui l’equip de govern és esgotar el límit d’operacions de tresoreria que només li pot arribar a facultar una aprovació plenària. L’alcalde de Blanes està facultat a poder autoritzar fins al 15% dels ingressos corrents liquidats al 2019. Això permetria formalitzar un màxim de 7’3 M€, que es consideren insuficients per poder cobrir les mesures econòmiques previstes.

El màxim legal permès és fins al 30% dels ingressos corrents liquidats al 2019, i per poder disposar d’aquest màxim permès legalment –passar del 15% al 30% sense que això suposi un endeutament per a l’erari públic- es compta amb l’aprovació que s’ha fet efectiva avui. Al haver-se aprovat aquest únic punt l’Ajuntament de Blanes podrà disposar d’un màxim de 14’76 M€ per fer efectives les mesures econòmiques per contrarestar els efectes de la COVID.19.


Tot això mentre, paral·lelament, es continua lluitant i treballant des del consistori en el compliment de les mesures per contenir el contagi des del punt de vista sanitari. Un dels darrers reptes ha estat poder donar compliment a la obertura d’activitats al 100% de les platges de Blanes que, des del passat dilluns, ja admeten el seu ús amb limitacions sanitàries que han requerit, entre d’altres mesures, la contractació de Informadors que vetllen per aquest extrem.
Data de realització: 06/04/2020 | Data de la darrera actualització: 06/04/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300