Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’˙s de la mascareta continuarÓ sent obligat˛ria a Blanes, com arreu de la Regiˇ SanitÓria de Girona, si el 15 de juny s’entra a la Fase 3


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 06/07/2020 10:00:11 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

L’˙s de la mascareta continuarÓ sent obligat˛ria a Blanes, com arreu de la Regiˇ SanitÓria de Girona, si el 15 de juny s’entra a la Fase 3

El decret que prepara el govern espanyol preveu multes de fins a 100 € per no portar mascareta en la ‘nova normalitat’ quan no es pugui mantenir la distÓncia de seguretat

Si no hi ha cap entrebanc ni gir inesperat en la seva evoluciˇ, la previsiˇ Ús que a Blanes i a la demarcaciˇ gironina es faci el salt a la Fase 3 a partir de l’altra setmana, el dilluns 15 de juny. DemÓ dilluns, 8 de juny, les regions sanitÓries de l’Alt Pirineu i Aran, Tarragona i Terres de l’Ebre faran el salt a la fase 3 de desescalada. Per contra, la Regiˇ SanitÓria de Girona a la qual pertany Blanes no ho farÓ encara i es mantindrÓ en el mateix punt on estava, a la fase 2.


A la fase 3, ja correspondran als presidents auton˛mics les decisions sobre la desescalada en els seus respectius territoris. Un dels aspectes mÚs esperats Ús permetre o no la mobilitat entre provÝncies o unitats sanitÓries internes. Per contra, els desplašaments entre comunitats no es podran fer fins que no es completi del tot el pla de desescalada, quan se superin totes les fases.

Obligatorietat de l’˙s de la mascareta, amb multes de fins a 100 €

El pas a la Fase 3, per˛, tambÚ suposarÓ seguir contemplant les mesures sanitÓries per controlar el contagi de la COVID-19. Segons es va fer p˙blic ahir dissabte, l’esborrany del decret llei que prepara el govern espanyol preveu que hi haurÓ multes en la ‘nova normalitat’ per a tothom qui no porti la mascareta als llocs p˙blics –siguin recintes tancats o oberts- quan no es pugui mantenir la distÓncia de seguretat d’entre un metre i mig i dos metres.


Per aquest motiu, no portar la mascareta serÓ considerat una infracciˇ lleu i les multes seran de fins a 100 €. Segons aquest esborrany, hauran de continuar duent les mascaretes els majors de 6 anys, i tan sols estaran excloses de la seva utilitzaciˇ les persones amb malalties o dificultats respirat˛ries. La mascareta continuarÓ sent obligat˛ria a partir del 21 de juny, quan acabi la darrera pr˛rroga del decret d’alarma, i fins que acabi la crisi sanitÓria.

L’˙s de la mascareta serÓ obligat˛ria, com ara, a tots els mitjans de transport llevat de si es viatja al vehicle particular, on no cal dur-la quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili. Les mascaretes i la distÓncia fÝsica seran obligat˛ries a l’espai p˙blic fins que no hi hagi vacuna o un tractament eficaš. El decret tambÚ contempla que s’adoptin mesures de prevenciˇ a la feina, com ara la organitzaciˇ de l’espai interior i en torns per evitar aglomeracions.


A mÚs a mÚs, s’han de proporcionar als treballadors equips de protecciˇ, sabˇ o gels hidroalcoh˛lics, unes mesures que tambÚ afecten als centres docents. TambÚ es mantindran mesures de prevenciˇ i higiene bÓsiques en establiments comercials, instalĚlacions esportives, equipaments d’oci i culturals, centres residencials de carÓcter social, aixÝ com en la hostaleria i la restauraciˇ.
Data de realitzaciˇ: 06/07/2020 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 06/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300