Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’ús de la mascareta continuarà sent obligatòria a Blanes, com arreu de la Regió Sanitària de Girona, si el 15 de juny s’entra a la Fase 3


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/07/2020 10:00:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXL’ús de la mascareta continuarà sent obligatòria a Blanes, com arreu de la Regió Sanitària de Girona, si el 15 de juny s’entra a la Fase 3

El decret que prepara el govern espanyol preveu multes de fins a 100 € per no portar mascareta en la ‘nova normalitat’ quan no es pugui mantenir la distància de seguretat

Si no hi ha cap entrebanc ni gir inesperat en la seva evolució, la previsió és que a Blanes i a la demarcació gironina es faci el salt a la Fase 3 a partir de l’altra setmana, el dilluns 15 de juny. Demà dilluns, 8 de juny, les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, Tarragona i Terres de l’Ebre faran el salt a la fase 3 de desescalada. Per contra, la Regió Sanitària de Girona a la qual pertany Blanes no ho farà encara i es mantindrà en el mateix punt on estava, a la fase 2.


A la fase 3, ja correspondran als presidents autonòmics les decisions sobre la desescalada en els seus respectius territoris. Un dels aspectes més esperats és permetre o no la mobilitat entre províncies o unitats sanitàries internes. Per contra, els desplaçaments entre comunitats no es podran fer fins que no es completi del tot el pla de desescalada, quan se superin totes les fases.

Obligatorietat de l’ús de la mascareta, amb multes de fins a 100 €

El pas a la Fase 3, però, també suposarà seguir contemplant les mesures sanitàries per controlar el contagi de la COVID-19. Segons es va fer públic ahir dissabte, l’esborrany del decret llei que prepara el govern espanyol preveu que hi haurà multes en la ‘nova normalitat’ per a tothom qui no porti la mascareta als llocs públics –siguin recintes tancats o oberts- quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’entre un metre i mig i dos metres.


Per aquest motiu, no portar la mascareta serà considerat una infracció lleu i les multes seran de fins a 100 €. Segons aquest esborrany, hauran de continuar duent les mascaretes els majors de 6 anys, i tan sols estaran excloses de la seva utilització les persones amb malalties o dificultats respiratòries. La mascareta continuarà sent obligatòria a partir del 21 de juny, quan acabi la darrera pròrroga del decret d’alarma, i fins que acabi la crisi sanitària.

L’ús de la mascareta serà obligatòria, com ara, a tots els mitjans de transport llevat de si es viatja al vehicle particular, on no cal dur-la quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili. Les mascaretes i la distància física seran obligatòries a l’espai públic fins que no hi hagi vacuna o un tractament eficaç. El decret també contempla que s’adoptin mesures de prevenció a la feina, com ara la organització de l’espai interior i en torns per evitar aglomeracions.


A més a més, s’han de proporcionar als treballadors equips de protecció, sabó o gels hidroalcohòlics, unes mesures que també afecten als centres docents. També es mantindran mesures de prevenció i higiene bàsiques en establiments comercials, instal·lacions esportives, equipaments d’oci i culturals, centres residencials de caràcter social, així com en la hostaleria i la restauració.



Data de realització: 06/07/2020 | Data de la darrera actualització: 06/07/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300