Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà dijous i divendres, 18 i 19 de juny, dues jornades de Donació de Sang a la Casa del Poble


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2020 09:06:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà dijous i divendres, 18 i 19 de juny, dues jornades de Donació de Sang a la Casa del Poble

S’ha hagut de traslladar l’activitat que habitualment es feia a la Biblioteca Comarcal per complir les mesures de la COVID-19, i per donar sang cal fer cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat

La propera setmana Blanes acollirà les tradicionals jornades de Donació de Sang que se solen fer cada any pels volts de finals del mes de juny. Més concretament, tindran lloc la tarda del proper dijous 18, i durant tot el dia del divendres 19. Ara bé, per poder complir amb aquesta activitat i no haver de de suspendre-la, ha calgut fer diverses modificacions.


El més destacat ha estat haver canviat d’emplaçament, ja que l’espai habitual de la Biblioteca Comarcal no està encara en fase de desconfinament obert al públic al 100%. Una altra qüestió que també ha condicionat la necessitat de buscar una nova ubicació ha estat que, perquè les lliteres on es fan les donacions mantinguessin el necessari espai de seguretat, calia cercar una sala més gran.


Donació de Sang 13 de març
L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Girona i la Germandat de Donadors de Sang, han treballat a fons els darrers dies per localitzar i habilitar un espai adequat per fer les dues jornades. Després que es van haver de descartar diverses opcions de locals municipals, la solució va venir donada per una entitat privada: la Casa del Poble, que ha cedit el seu edifici del Passeig de Dintre número 18 per acollir les dues jornades.

Crida a la Donació de Sang: #etsIMPRESCINDIBLE

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la COVID-19 en tractament, i ara sortosament el ritme ha davallat.


Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments que s’han hagut d’ajornar durant els mesos anteriors. Ara la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries arreu de Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Per animar la ciutadania en general a què col·labori en les donacions de sang, s’ha impulsat una campanya amb el hashtag #etsIMPRESCINDIBLE.

Donació de Sang amb mesures de seguretat per la COVID-19

Un altre canvi que s’ha fet és que, per poder participar en les donacions –tant les que es faran a Blanes com en d’altres municipis- cal reservar hora, fer una cita prèvia telemàticament a www.donarsang.gencat.cat L’horari en què es faran les donacions serà el següent: dijous 18 de juny de 16 a 20 h i divendres 19 de juny de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

La donació de sang és aquets dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang.


Els donants disposen d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada hi haurà una neteja i desinfecció de les zones comunes. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrer acte públic permès a Blanes en l’inici de la pandèmia

Anecdòticament, val a dir que el darrer acte públic celebrat a Blanes abans que entrés en vigència l’Estat d’Alarma, van ser precisament les dues jornades de donació de sang que estaven programades a la Biblioteca Comarcal de Blanes els dies 12 i 13 de març. Quan ja s’estaven anul·lant totes les activitats previstes a Blanes durant aquells dies, és l’única que l’Ajuntament de Blanes va permetre donada l’emergència sanitària que estava tot just començant.


Les donacions es van fer, tal com estava previst, la tarda del dijous 12 de març i durant tota la jornada del divendres 13 de març, tant al matí com a la tarda. Es va ocupar la Sala d’Actes Roberto Bolaño i la Sala Jove, però la resta de l’equipament cultural va romandre tancat al públic, només es va permetre l’accés a la Biblioteca Comarcal per participar en la recapta.
Data de realització: 06/14/2020 | Data de la darrera actualització: 06/14/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300