Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.575 actes-denúncia i ha identificat 21.671 vehicles en tres mesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2020 12:14:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.575 actes-denúncia i ha identificat 21.671 vehicles en tres mesos

Del 16 de març al 16 de juny el cos de seguretat municipal també ha identificat 9.579 persones per fer complir les mesures de l’Estat d’Alarma

Aquest dimarts s’han complert tres mesos d’ençà que la Policia Local de Blanes va haver de començar a fer controls diàriament per verificar el compliment de les mesures de confinaments contemplades a l’Estat d’Alarma per la COVID-19. Si bé al principi es van combinar els controls a peu de carrer i a peu de carretera, les últimes setmanes s’ha concentrat especialment en els principals accessos al municipi.


Control Policia Local de Blanes dissabte 13 de juny
L’objectiu ha estat detectar la possible arribada de veïns de segones residències, una feina per frenar l’expansió del virus que s’ha intensificat especialment coincidint amb el cap de setmana, de divendres a diumenge. És llavors quan és més plausible que puguin arribar veïns de segones residències, per això s’anaven aturant els vehicles, s’identificaven i es comprovaven que els conductors que volien accedir a Blanes tenien una causa justificada.


Els controls del cap de setmana s’han estat fent de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, decidint-se en mesa operativa en quin dels accessos a Blanes se situaven els controls per part de cada cos de seguretat. És el què s’anomena ‘Dispositiu Oris’. S’han estat repartint els torns de matí i tarda, tot i que el major pes de presència als controls l’han exercit els membres de la Policia Local de Blanes per la manca d’operatius dels mossos.

Més de 1.500 denúncies i prop de 21.700 vehicles identificats

Durant aquests tres mesos de controls constants, la Policia Local de Blanes ha estat una de les més prolífiques del territori, i ha vetllat pel compliment de les mesures incloses al decret 463/2020 de manera constant. Només a partir d’aquest mes de juny els controls a peu de carretera s’han restringit al cap de setmana, però abans aquesta tasca s’ha estat fent diàriament, a més a més de les feines ordinàries del cos policial, especialment feixugues pel context de la pandèmia.

Les xifres del balanç assolides al llarg d’aquests tres mesos són prou eloqüents: s’han aixecat un total de 1.575 actes-denúncia, i s’han identificat 21.671 vehicles així com 9.579 persones. El ritme de denúncies ha anat decreixent el darrer període de temps, de manera que –per posar un exemple- el passat cap de setmana se’n van fer únicament 13. Per contra, només durant el passat cap de setmana es van identificar 1.564 vehicles.


Un dels períodes més intensos de controls i resultats de identificacions i denúncies va coincidir amb finals del mes d’abril i principis de maig. El bon temps que va començar a sovintejar va actuar com un reclam que la Policia Local de Blanes es va encarregar d’aturar amb l’objectiu que es complissin les mesures de seguretat per la COVID-19.

Resultats Totals Controls Policia Local Blanes 16 de Març-16 de Juny

Vehicles Identificats
Persones Identificades
Actes-Denúncia Aixecades
21.671
9.579
1.575Data de realització: 06/16/2020 | Data de la darrera actualització: 06/16/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300