Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes censura la manca de respecte per la natura del govern de Madrid al Delta de la Tordera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2020 05:17:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes censura la manca de respecte per la natura del govern de Madrid al Delta de la Tordera

L’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat dels regidors de Medi Ambient i Participació Ciutadana, s’han acostat a la zona protegida del Delta per comprovar els possibles danys

La notícia que hi havia una màquina excavadora treballant al Delta de la Tordera l’ha sabut l’Ajuntament de Blanes aquest migdia, quan un grup d’ecologistes s’ha posat en contacte amb la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada. Immediatament l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, s’hi ha acostat per comprovar in situ els possibles danys que podria haver ocasionat.


Paral·lelament, Àngel Canosa també ha demanat a la Policia Local de Blanes que s’apropés per si calia fer algun tipus d’acció, i des de l’equip de govern s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Malgrat per esbrinar si en tenien cap notícia al respecte. En aquest darrer sentit, el consistori del veí municipi ha confirmat al batlle blanenc que es tractava d’una actuació de la Direcció General de Costes.

Segons ha pogut confirmar l’Ajuntament de Blanes, la màquina ha estat fent una neteja de residus naturals a la banda de Malgrat de Mar, tot i que el consistori malgratenc també ha indicat a l’alcalde de Blanes que no se’ls havia demanat permís al respecte. Al comprovar que la màquina excavadora estava a la banda del veí municipi, la Policia Local de Blanes no ha pogut intervenir.


Malgrat tot, tant l’alcalde com els regidors de l’Ajuntament de Blanes han lamentat l’actitud del govern de Madrid, ja que des de principis del passat mes de maig el Delta de la Tordera és un espai on s’ha barrat el pas per salvaguardar la nidificació dels ocells i la fauna i flora d’aquesta zona protegida. Els consistoris de Blanes i Malgrat estan actuant conjuntament per la protecció del Delta de la Tordera des de llavors, i en principi la prohibició d’accedir-hi s’havia d’allargar fins al 21 de juny.

Destrucció de dos nuclis de nidificació d’aus protegides

Segons han apuntat algunes fonts, l’acció de l’excavadora podria haver provocat la destrucció d’almenys dos nuclis de nidificació que hi havia a la zona, un extrem que l’Ajuntament de Blanes encara no té confirmat. Els nius amb ous d’ocells són precisament el què es pretenia protegir amb la prohibició de pas que hi ha al Delta de la Tordera, tant per la banda de Blanes com de Malgrat de Mar, des del passat mes de maig.


Àngel Canosa ha remarcat: “Denunciem el què podríem considerar clarament com un atemptat ecològic. És absolutament imperdonable aquesta manca de respecte per la natura que ha demostrat el Ministeri de Costes amb aquesta actuació”. D’altra banda, també ha avançat: “Pensem demanar explicacions per saber perquè han actuat amb aquesta impunitat, sense tenir en compte les autoritats locals i sense preguntar a ningú. S’han carregat la feina de dos mesos per protegir la fauna i flora d’aquest atractiu natural que compartim les dues poblacions”.

La Policia Local de Blanes ha aixecat diverses denuncies

Durant aquests dos darrers mesos la Policia Local de Blanes ha hagut d’intervenir en nombroses ocasions per contribuir a la protecció del Delta de la Tordera. Els efectius policials han aixecat sancions contra les persones que, saltant-se la prohibició de pas –advertida a través de nombrosos cartells i una tanca de grans dimensions- han accedit a la zona protegida.


La casualitat ha volgut que, coincidint amb la visita in situ que estaven fent l’alcalde i els regidors sobre el terreny, la Policia Local de Blanes ha aturat dues persones que estaven passejant per la zona prohibida. Els agents locals els ha aixecat acta, tal com s’ha estat fent durant els dos darrers mesos.Data de realització: 06/17/2020 | Data de la darrera actualització: 06/17/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300