Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per commemorar el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI del 28 de Juny


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/18/2020 12:29:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera gaiBlanes es prepara per commemorar el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI del 28 de Juny

S’inauguraran dos bancs pintats amb els colors LGTBI i Trans, es desplegaran banderes i pancartes, es farà una pintada al carrer i s’ha participat en un vídeo que es difondrà arreu de Catalunya

El 28 de juny és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, una jornada que a Blanes ja fa molt temps que s’aprofita per commemorar, reivindicar i donar a conèixer la diversitat en la orientació sexual i la identitat o expressió de gènere, així com el dret a la igualtat jurídica i social entre totes les persones. Aquest 2020 la commemoració del Dia Mundial a Blanes serà encara més sentida que mai, amb diverses accions.


Enregistrament del vídeo reivindicatiu Dia Internacional
Drets del Col·lectiu LGTBI
Una de les més immediates va tenir lloc ahir a la tarda, amb l’enregistrament de diverses escenes que formaran part d’un vídeo que es difondrà arreu de Catalunya, i on es reivindica l’essència de la jornada del 28-J. L’objectiu del vídeo, que compta amb la participació de diversos municipis d’arreu del país, és donar visibilitat a la xarxa territorial dels Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGTBI de la qual en forma part l’Ajuntament de Blanes.


A la dreta de la imatge, la regidora d'Acció Social i Igualtat
de l'Ajuntament de Blanes, Marian Anguita
Per enregistrar la part de Blanes que es recollirà al document audiovisual col·lectiu, han col·laborat diverses persones anònimes en representació del col·lectiu a Blanes, algunes de les quals en formen part. Al vídeo també hi participen la regidora d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, Marian Anguita, així com la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat, Rosa Tejada.

Inauguració de dos bancs i altres iniciatives

Una altra de les accions que està previst dur a terme durant els propers dies serà la inauguració de dos bancs que s’han pintat amb els colors LGTBI i Trans. Estan situats en una plaça molt transitada, ja que al seu voltant hi ha diversos centres educatius: dues escoles d’ensenyament primari, una escola-bressol, un institut, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats de Primera Instància i Instrucció, entre d’altres serveis.

Precisament per enregistrar el vídeo per a la xarxa territorial dels SAIs de Catalunya es va escollir com escenari un dels dos bancs que s’han encarregat de pintar aquesta setmana els efectius dels Serveis Municipals de l’Ajuntament. D’altra banda, durant els propers dies també s’implementaran d’altres accions per reivindicar la jornada del 28 de Juny.


Es penjaran dues banderes de grans dimensions en dos llocs molt emblemàtics del municipi: a la Plaça Catalunya i a la Rotonda dels Focs, una de les principals entrades al municipi. També s’instal·larà una pancarta reivindicativa al lloc més oficial del municipi: el balcó central de la façana principal de l’edifici consistorial i, finalment, es pintarà amb els colors LGTBI tot el voltant de la font que hi ha a la Plaça dels Països Catalans, a tocar de la calçada per on circulen els vehicles.

El 28 de Juny commemora els fets que van passar en aquesta data del 1969 a Nova York, arran d’una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport de a les persones agredides va ser immediata, i milers d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar, i això va marcar l’inici de l’activisme homosexual.


En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI i l’any següent, el 28 de juny de 1970, es va fer la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l’aniversari dels altercats. Aviat altres ciutats van afegir-se a la iniciativa, i actualment el Dia per l’Alliberament LGTBI se celebra arreu del món amb activitats lúdiques i, sobretot, acolorides, on abunda la presència dels tradicionals símbols de l’orgull gai: els triangles roses i la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.



Data de realització: 06/18/2020 | Data de la darrera actualització: 06/18/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300