Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI del 28-J amb més intensitat que mai


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2020 10:23:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera_LGTBBlanes commemora el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI del 28-J amb més intensitat que mai

Enguany la jornada reivindicativa inclou amb diverses accions i activitats, i culminarà dilluns amb la inauguració dels ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’

Aquest 2020 Blanes està vivint amb especial intensitat el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, una jornada que s’escau demà diumenge, 28 de juny, però que en aquest municipi ja s’ha començat a celebrar anticipadament amb diversos ingredients. Durant aquesta setmana, els colors de l’Arc de Sant Martí que simbolitzen la lluita pels drets LGTBI han començat a lluir distribuïts arreu del municipi, destacant des de diversos racons.


Entrada de Blanes per la Rotonda dels Focs
Així, tal com s’havia previst, dues banderes de grans dimensions onegen des d’aquest passat divendres en dos dels indrets més emblemàtics del municipi, sobretot perquè diàriament hi passa una gran quantitat de persones a peu i/o en cotxe. Un d’ells és la Plaça Catalunya, i l’altra és la Rotonda dels Focs, situada a la cruïlla d’una de les principals entrades a Blanes.

Pancarta a l’Ajuntament i banderins reivindicatius

D’altra banda, s’han penjat diversos banderins al cèntric Carrer Ample amb lemes al·lusius a la temàtica que es poden llegir pels dos costats. Algunes de les frases són “La Llibertat és no amagar-se per estimar”, “Ni la meva orientació sexual ni la meva identitat de gènere són cap acudit!”, “No es tracta de ser iguals, sinó d’aprendre a respectar les diferències” o bé “Viu i Deixa Viure. La Diversitat és poble”, entre d’altres.


Un dels banderins penjat al Carrer Ample,
al centre de Blanes
També s’ha penjat una pancarta reivindicativa al lloc més oficial i institucional del municipi: el balcó central de la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. En la pancarta s’hi llegeix el lema ‘Teixim una societat enriquida en la diversitat’, una frase que fa una aclucada d’ull a les arrels industrials del municipi, la indústria tèxtil de l’antiga SAFA, avui Nylstar.


Pancarta penjada a la façana principal de l'edifici
de l'Ajuntament de Blanes
Un altre dels racons de Blanes que també reflecteix els colors de l’Arc de Sant Martí és tota la vorera que rodeja la font d’aigua de la Plaça dels Països Catalans, una altra de les principals entrades que hi ha al municipi. En aquest cas s’han pintat en diverses franges els colors de l’Arc de Sant Martí al llarg de tota la rodona que dibuixa la rotonda.

Inauguració ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’

La celebració a Blanes del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI culminarà l’endemà de la jornada en què s’escau, és a dir: el proper dilluns 29 de juny a la tarda. Serà llavors quan tindrà lloc la inauguració dels ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’ que s’han pintat amb els colors LGTBI i Trans. Estan situats en una plaça molt transitada d’un dels barris més joves de Blanes, Can Borell, un lloc on hi ha una gran socialització, ja que al seu voltant hi ha diversos centres educatius.


Rotonda Plaça Països Catalans
Es tracta del Parc de la Plaça Bru i Centrich, al voltant de la qual hi ha dues escoles d’ensenyament primari, una escola-bressol, un institut, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats de Primera Instància i Instrucció, entre d’altres serveis. L’acte inaugural l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa Fernández, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita Ferrer, i de la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata i Solsona.


També s’ha convidat a assistir-hi a un representant de Chrysallis, l’associació de famílies de menors transsexuals a nivell estatal creada el juliol de 2013, i que des del novembre del 2017 compta amb una delegació a Catalunya. Va ser precisament de la mà d’aquesta entitat que l’Ajuntament de Blanes ja va inaugurar l’any 2018 el primer ‘Banc per la Diversitat’ a Mas Enlaire, pintat amb els colors Trans.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/27/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300