Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Banderes Blaves de qualitat mediambiental ja onegen a les platges de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/01/2020 11:36:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Banderes Blaves de qualitat mediambiental ja onegen a les platges de Blanes

Aquest matí s’han hissat a les platges de Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell, que han renovat un any més aquest reconeixement europeu

Des d’aquest dimecres, coincidint amb l’1 de juliol, les tres principals zones de bany de Blanes, el municipi on comença la Costa Brava, tornen a lluir les banderes blaves de qualitat mediambiental que certifiquen l’excel·lent estat tant de la sorra com de l’aigua. És un reconeixement europeu que certifica cada any el ‘Jurat Internacional Bandera Blava’ amb la participació, entre d’altres, dels organismes de Nacions Unides pel Turisme (OMT) i el Medi Ambient (PNUMA).


Bandera Blava de qualitat mediambiental 2020
onejant a la Platja de Blanes Centre
A principis de juny es va comunicar a l’Ajuntament de Blanes que, una vegada més, havia renovat la concessió d’aquests guardons, i aquesta setmana han arribat les tres banderes que des d’avui onegen a les platges de Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell. Habitualment se solia fer un Acte Institucional organitzat per la Generalitat per fer el lliurament físic als representants municipals de les banderes blaves, però enguany la COVID-19 també ha provocat que no hagi estat possible.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada,
i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb una de les tres banderes blaves 2020
Per donar solemnitat i oficialitat a la recepció dels guardons, aquest dimecres a primera hora del matí han lliurat les banderes blaves al personal dels Serveis Municipals l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada. Tots dos han estat testimonis de com s’hissava la primera de les banderes, que lluiran a les tres zones de bany del municipi durant tot l’estiu.

La Bandera Blava, un distintiu de qualitat

I és que les Banderes Blaves han esdevingut des de fa dècades en un fenomen social reconegut i valorat internacionalment per desenes de milions d’usuaris de platges i ports en més de 2.000 municipis, en 45 països dels 5 continents. L’objectiu no és aconseguir que cada cop hi hagi més Banderes Blaves, sinó atraure i millorar actituds, comportaments cívics i ambientals en unes destinacions sostenibles.


Es vol atreure a més usuaris i viatgers responsabilitzats i conscienciats amb el medi ambient. Pel 81% dels municipis que, com Blanes, participen en aquesta certificació, entenen que suposa un incentiu per a millores socials i ambientals, i el 84% també creu que beneficia a l’economia local. Es tracta d’un reconeixement que no tan sols dóna fe de la qualitat de les aigües i les sorres de les seves platges.

En aquest darrer sentit, també s’aprecien especialment valors afegits que s’hi donen, com per exemple el Servei de Vigilància, Socorrisme i Salvament que a Blanes aquest estiu que va entrar en funcionament fa dues setmanes. D’altra banda, val a dir que al costat de les banderes que onegen a les tres platges de la vila, també n’hi ha una quarta al port esportiu del Club de Vela Blanes, que també l’ha renovat una vegada més igual que l’Ajuntament de Blanes.

Platges tenyides de blau a Catalunya i l’Estat Espanyol

Arreu de l’estat espanyol s’han certificat banderes blaves per a 589 platges, 98 ports esportius i 5 embarcacions turístiques sostenibles. En relació al 2019, a l’estat espanyol hi ha 23 platges més i 4 ports menys que han renovat el guardó, propiciant que l’estat espanyol mantingui el seu lideratge internacional ininterromput des de l’any 1987.


A Girona també han obtingut banderes blaves de certificació mediambiental 11 altres municipis: Calonge i Sant Antoni, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, Llançà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Port de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Tossa de Mar. A Barcelona han rebut aquesta mateixa distinció 14 municipis, i a Tarragona 17 poblacions.
Data de realització: 07/01/2020 | Data de la darrera actualització: 07/01/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300