Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reforça el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme amb més recursos humans i materials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2020 08:27:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilBlanes reforça el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme amb més recursos humans i materials

Hi ha un total de 25 socorristes aquàtics, 9 més que al juny, i s’han instal·lat 7 torres i cadires de vigilància a les tres principals zones de bany

El Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme (SVSS) que coordina Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha augmentat encara en un grau més el seu nivell de cobertura a les platges que hi ha a la població on comença la Costa Brava. Coincidint amb l’inici del mes de juliol, que marca la Temporada Alta de cobertura de vigilància, s’han augmentat els recursos humans i materials disponibles.


Socorristes Aquàtics a la Platja de Cala Bona (Sant Francesc)
Des d’ara, hi ha un total de 25 socorristes aquàtics distribuïts en torns diaris que cobreixen les tres principals zones de bany de la vila: Cala Bona (Cala Sant Francesc), la platja de Blanes Centre i la Platja de S’Abanell, la més extensa de totes tres. En total, són tres quilòmetres de platja on es garanteix la seguretat dels usuaris cada dia, des de 2/4 d’11 del matí fins a 2/4 de 7 del vespre.

Temporada Alta del Servei amb increment d’efectius humans i materials

El servei es va posar en marxa el passat 20 de juny amb un total de 16 socorristes aquàtics, i ara s’ha incrementat fins als 25. Coincidint amb l’inici de la temporada alta també s’ha incrementat la dotació material per efectuar el servei, amb la instal·lació de 7 torres i cadires de vigilància: 4 d’aquests elements estan situats a la Platja de S’Abanell, 2 altres a la platja de Blanes Centre i 1 a Cala Bona. Fins ara, els socorristes aquàtics patrullaven a peu de manera continuada al llarg de les platges.


El Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Blanes, sota comandament directe del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, compta amb tres bases en cadascuna de les tres zones de bany. Tant a Cala Bona com a la platja de Blanes Centre hi ha un Lloc de Socors de construcció: un a tocar del Camí de Ronda que enllaça amb la banda sud del litoral, i l’altra a tocar del Club de Vela Blanes, respectivament.


Platja de Blanes Centre
La tercera base operativa de suport està situada a la Platja de S’Abanell –a tocar de la Plaça Mare de Déu del Vilar d’Els Pins- i es tracta d’una estructura retràctil que es desplega cada dia. Es va haver d’implementar arran que un violent temporal de llevant de fa uns quants anys va endur-se part de l’antiga construcció que allotjava el Lloc de Socors.

Una temporada marcada pel COVID-19 i l’ús continuat de la mascareta

El servei d’aquest estiu, a diferència dels darrers anys, ha hagut de modificar substancialment el modus operandi dels socorristes aquàtics. La situació sobrevinguda ha fet canviar tots els protocols d’actuació, tant per protegir a l’usuari com al propi socorrista quan duu a terme la seva feina. Això ho ha tingut molt clar des de les primeres fases de la pandèmia qui s’encarrega directament del servei, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.


Platja de S'Abanell
Per això, s’han implementat diversos protocols que cal seguir escrupolosament, tal com es fa als hospitals i centres sanitaris. Així, a tall d’exemple, els socorristes han de dur posada pràcticament durant tot el servei la mascareta quirúrgica, i han d’anar pujant de grau de protecció en funció de les actuacions: mascareta FFP2, pantalla protectora i canviar-ho per unes ulleres de bussejar si han de fer intervencions a l’aigua.

Aquest Equip de Protecció Individual (EPI) inclou la possibilitat d’haver d’utilitzar dobles guants, o inclús un ‘bus’, una protecció per a tot el cos d’una sola peça i d’un sol ús que aïlla al socorrista de les persones a qui ha de fer el tractament. Tots aquests canvis han requerit una formació prèvia encara més exhaustiva que la d’anys anteriors.Data de realització: 07/05/2020 | Data de la darrera actualització: 07/05/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300