Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull per primera vegada la Selectivitat, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU)


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/07/2020 11:34:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLARBlanes acull per primera vegada la Selectivitat, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU)

S’estan fent a l’Institut Sa Palomera, on avui ha començat el primer dels quatre dies que s’allargaran. Estan cridats a examinar-s’hi 124 alumnes que estudien a Blanes

Aquest dimarts a quarts de vuit del matí s’ha engegat la maquinària perquè tinguin lloc les PAU, les proves d’accés a la universitat, conegudes també com els temuts exàmens de ‘Selectivitat’ que marquen el futur dels estudiants de batxillerat. Aquest curs 2019-2020 la crisi sanitària de la COVID-19 ha obligat a modificar diversos aspectes, i en aquest sentit un d’ells ha estat el lloc on estan tenint lloc els exàmens.


Institut Sa Palomera, avui al matí
Per poder complir les mesures de distanciament de dos metres que han d’haver entre els alumnes, establertes pel PROCICAT, s’ha ampliat el nombre de llocs on hi haurà les proves. Per aquest motiu, a banda de les universitats, també s’estan fent en instituts i centres concentrats. Si l’any passat es van fer proves de selectivitat a 20 municipis, en aquesta ocasió se’n faran en un total de 63 poblacions.

Blanes acull per primera vegada en la seva història exàmens de selectivitat

Aquesta ampliació ha significat que, per primera vegada en la història, un dels tres instituts públics de Blanes estigui allotjant els exàmens de les PAU. Es tracta de l’Institut Sa Palomera, on avui ja s’hi ha acollit la primera de les quatre jornades que hi haurà en total: des d’aquest dimarts i fins el divendres, el 10 de juliol. Serà en aquest institut on s’hi ha concentrat els 124 nois i noies que han estudiat als tres instituts del municipi aquest darrer curs 2019-2020.


D'esquerra a dreta: Joan González, Àngel Canosa i Albert Sanz
A primera hora del matí s’ha acostat a l’Institut Sa Palomera l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, per conèixer de primera mà com s’estaven desenvolupant les primeres hores d’un esdeveniment tan singular. Ho ha fet acompanyat del director de l’Institut Sa Palomera, Jordi Caseny, el president del Tribunal de les Proves PAU a Blanes, Joan González, i el regidor d’Alcaldia, Albert Sanz. El batlle ha desitjat als nois i noies que tinguin sort en les proves, agraint especialment l’esforç que ja han hagut de fer al preparar-se per un moment tan decisiu en ple confinament, a través d’eines telemàtiques.

Unes proves de selectivitat marcades per la COVID-19

Un altre dels canvis que ha provocat la COVID-19 és l’augment del nombre de tribunals, que han passat a ser de 160 que hi va haver al 2019 fins als 216 d’aquest 2020. Els encarregats de corregir les proves hauran de ‘confinar’ els sobre tancats durant tres hores abans de obrir-los i corregir-los. Tot això després que, també s’han esmerçat diverses mesures de seguretat.


Abans que avui a les 8 del matí comencessin a entrar els alumnes a l’Institut Sa Palomera, els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de custodiar i lliurar els exàmens que havien de fer els estudiants. D’altra banda, entre prova i prova els i les alumnes estan obligats a sortir del recinte, de manera que s’estiguin dins l’edifici de l’institut el menor temps possible.


Donat que els estudiants d’aquest curs de segon de batxillerat no han pogut acabar tot el temari previst per l’Estat d’Alarma hi ha més flexibilitat a l’hora d’escollir opcions a desenvolupar en les preguntes que en tenen vàries. Ara bé, això no vol dir que els exàmens siguin més senzills ni menys rigorosos que altres anys. Per últim, igual que als espais públics és d’obligat compliment, els alumnes també han hagut d’anar proveïts avui amb les preceptives mascaretes per accedir al centre.Data de realització: 07/07/2020 | Data de la darrera actualització: 07/07/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300