Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes debat sobre creativitat literària als premis del ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia Online’ per a Joves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/10/2020 12:51:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes debat sobre creativitat literària als premis del ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia Online’ per a Joves

S’han lliurat els premis als quatre guardonats en un acte apadrinat per l’escriptora Alba Saskia, qui va centrar una taula rodona sobre creativitat i literatura amb joves de la vila

El vespre d’aquest passat dijous va tenir lloc al Casal de Joves de Blanes un acte que s’ha fet esperar a causa de la COVID-19, però que no per això ha deixat de tenir tot el seu sentit. Es tractava del lliurament de premis del ‘I Concurs de Relats Breus i Poesia Online’ per a Joves que ha tingut lloc a Blanes en ple confinament.


Els guardonats i guardonades amb Alba Saskia, l'alcalde,
el regidor de Joventut i membres del consistori
Es va convocar precisament coincidint amb la literària data del 23 d’abril, i a principis del passat mes de juny es feia públic el veredicte. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Joventut, Miky Corregidor, van encapçalar el lliurament de premis d’ahir un acte on la convidada d’honor va ser l’escriptora blanenca Alba Saskia. També van assistir-hi regidors dels grups polítics municipals, així com familiars i amics dels guardonats i guardonades.


Tots tres van encarregar-se de fer l’entrega dels premis als quatre guanyadors i guanyadores. Organitzat per primera vegada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, el certamen ha inclòs dues grans modalitats: Relats Breus i Poesia. En cadascuna d’elles hi havia dues categories: Categoria Teenager (joves de 14 a 18 anys) i Categoria Juvenil (joves de 19 a 29 anys).

Premi Relat Breu
Premi Poesia
Categoria Teenager
(Joves 14-18 anys)
Martina Morón
“La chica del ukelele”
Nil Puigdemont
“Beauty”
Categoria Juvenil
(Joves 19-29 anys)
Clara Adell
“Bodas de Plata”
Germán Bartolomé
“A cel obert”

Col·loqui sobre creativitat i literatura juvenil amb Alba Saskia

Per poder organitzar el concurs, l’Àrea de Joventut ha comptat amb una col·laboració cabdal. La jove escriptora Alba Saskia, el talent de la qual la va dur a ser una de les flamants finalista dels prestigiats Premis Planeta fa pocs anys. La cèlebre autora ha col·laborat tant en la organització del certamen com a l’hora de destriar les obres guardonades, i ahir al vespre va augmentar un grau més aquest suport encapçalant un interessant taula col·loqui sobre creativitat i literatura.


Taula Rodona sobre Literatura i Creativitat
Els convidats d’honor, lògicament, van ser els quatre flamants guardonats i guardonades, que van compartir conjuntament amb Alba Saskia les seves respectives experiències. Durant més d’una hora varen parlar sobre la vocació d’escriure, la inspiració, la metodologia d’escriure, i la literatura entesa com una forma de vida, una manera d’entendre la pròpia realitat.


Tothom qui va assistir a la taula rodona també va poder compartir curiositats, com per exemple les obres favorites d’Alba Saskia i dels contertulians i contertulianes, així com els noms propis de la literatura que els han influenciat més. Val a dir que, en la línia de tots els actes institucionals que estan tenint lloc aquests dies organitzats per l’Ajuntament de Blanes, es van contemplar les més estrictes mesures de seguretat per la COVID-19: des de prendre la temperatura a tothom quan va entrar al recinte fins a dur la mascareta en tot moment.
Data de realització: 07/10/2020 | Data de la darrera actualització: 07/10/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300