Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà la Festa Major 2020 del 24 al 26 de juliol amb actes al Passeig de Mar emesos en streaming i amb entitats locals arreu dels barris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2020 11:13:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes viurà la Festa Major 2020 del 24 al 26 de juliol amb actes al Passeig de Mar emesos en streaming i amb entitats locals arreu dels barris

Es farà un Pregó-Homenatge a les víctimes de la COVID amb el món sanitari, un espectacle sobre l’essència de la Festa Major amb Marcel Casellas, cercaviles i concerts amb grups i artistes locals repartits a diferents barris del municipi, així com una ‘Nit Jove’

Blanes està ultimant aquests dies els darrers detalls perquè la Festa Major de Santa Anna 2020 mantingui l’essència del cicle festiu, malgrat hagi d’estar condicionada necessàriament per la COVID-19. La festa abasta tres dies: del divendres 24 fins al diumenge 26 de juliol, i comptarà amb activitats pensades per complaure tots els públics, i tindran lloc des d’arreu del municipi.


L'alcalde de Blanes amb el primer tinent d'alcalde i els regidors
de Cultura i Joventut
Des del Departament de Cultura i Festes, comptant amb el suport organitzatiu d’altres àrees de govern –principalment Brigades Municipals, Policia Local, Participació Ciutadana i Joventut-, s’ha dissenyat un programa que compleix tres principals objectius. El primer, sobre el qual pivota tota la festa, és complir amb les mesures de seguretat per la COVID. Els altres dos són que no es perdi l’essència participativa i festiva, i que les entitats de Blanes continuïn sent les protagonistes.

Actes emesos en streaming i allotjats arreu dels barris

Hi haurà sis escenaris principals repartits a diferents barris d’arreu del municipi: al Passeig de Mar (en el tram a tocar de la Plaça Catalunya), La Plantera, Can Borell, Ca la Guidó, Mas Enlaire i Mas Borinot. Els espais on s’allotjaran els actes s’habilitaran d’acord amb les mesures de distanciament de seguretat sanitàries, tot el públic estarà assegut, i l’horari no s’allargarà més enllà de les 12 de la mitjanit.


Els actes més populars es faran a l’escenari principal del Passeig de Mar, ja que serà en aquest indret on s’hi podrà ubicar un major nombre de públic respectant les mesures de distanciament de seguretat. Les activitats que s’hi facin es retransmetran en directe per streaming per arribar al major nombre possible de públic i evitar aglomeracions.

Pregó-Homenatge amb sanitaris i salve de trons per les víctimes de COVID

El repte que s’ha marcat l’Ajuntament de Blanes és celebrar la festa major amb la gresca que es mereix aquest destacat cicle festiu, però sense oblidar els neguits dels darrers mesos marcats per la pandèmia. Precisament per aquest motiu, l’acte més destacat que sempre enceta tradicionalment la Festa Major de Santa Anna en condicions ‘normals’, el Pregó d’Inici de Festes, s’ha transformat en un Pregó-Homenatge en record a les víctimes de la COVID-19 amb el món sanitari.

S’allotjarà el divendres 24 de juliol a les 8 del vespre al Passeig de Mar, i comptarà amb la participació de representants del món sanitari que han viscut en primera línia els episodis més durs de la pandèmia. L’acte l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i finalitzarà amb una salve de 20 trons, un per cadascuna de les víctimes mortals, en al·lusió al gran absent de la Festa Major ‘20, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici que hagués complert el primer mig segle de vida.

Concert-Tribut ‘El Último de la Fila’, ‘Toca Santa Anna’ i ‘Nit Jove’

L’escenari del Passeig de Mar allotjarà les següents nits de dissabte i diumenge, a partir de les 10, dues interessants propostes que, igual que el pregó, tindran un aforament limitat. Dissabte hi haurà un concert a càrrec de ‘El Último Tributo’, en al·lusió al mític grup de Manolo García i Quimi Portet, ‘El Último de la Fila’.

L’endemà diumenge serà el torn d’un espectacle dissenyat per l’Esbart Joaquim Ruyra ex professo per a la Festa Major de Santa Anna 2020. Sota el títol ‘Toca Santa Anna’, comptarà amb la participació de diverses entitats de cultura popular, artistes i grups locals. L’espectacle fa un recorregut pels actes més representatius de la festa blanenca sota direcció musical de Marcel Casellas.


Paral·lelament, el primer dia de la Festa Major de Santa Anna 2020, el divendres 24 de juliol, hi haurà una ‘Nit Jove’ organitzada per les entitats del CLJB, el Consell Local de la Joventut de Blanes. El concert comptarà amb actuacions de diversos grups i artistes locals, i s’allotjarà a la pista de gespa artificial de Can Borell del costat de l’Escola Pinya de Rosa, que obrirà portes a les 21’30 h perquè la música comenci a les 22’00 h.

Festa Major de Blanes arreu dels barris amb entitats i artistes locals

A banda dels actes i espectacles que s’allotjaran al Passeig de Mar, hi haurà diversos escenaris repartits arreu dels barris de la vila. Són quatre ubicacions principals situades en places i avingudes de Ca la Guidó, Mas Borinot, Mas Enlaire i La Plantera. Tant dissabte com diumenge hi haurà sengles actuacions simultànies a partir de les 8 del vespre, amb artistes i grups locals en espais on s’hi habilitaran el nombre de cadires adequades per a cada emplaçament, seguint les mesures de seguretat sanitàries.

Abans de cada concert, hi haurà hagut sengles cercaviles dissabte i diumenge que sortiran a les 7 de la tarda, i que comptaran amb la participació de quatre entitats de cultura popular. Així, hi haurà la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, l’Esbart Joaquim Ruyra, el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera i la Colla Gegantera de Blanes.Data de realització: 07/16/2020 | Data de la darrera actualització: 07/16/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300