Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà la 3a edició de ‘Cinema als Barris’, amb sis sessions del 28 de juliol a l’1 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/17/2020 11:51:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes viurà la 3a edició de ‘Cinema als Barris’, amb sis sessions del 28 de juliol a l’1 de setembre

Es projectaran ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Ha nacido una estrella’, de Bradley Cooper , ‘Yuli’, ‘La Tribu’, ‘Spiderman. Un nuevo universo’ i ‘Hotel Transilvania 3’

Aquest estiu, en què el coronavirus ha escombrat de les nostres agendes un bon grapat d’activitats, n’hi haurà una que en canvi es podrà fer tot respectant les mesures de seguretat sanitàries que cal seguir per contribuir a què no s’escampi la COVID. Es tracta del ‘Cinema als Barris’, que aquest 2020 arriba ja a la tercera edició precedida pels èxits consecutius de les dues anteriors.


Projecció 'Cinema als Barris' 2019
‘Cinema als Barris’ és una iniciativa organitzada per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de les Associacions de Veïns de Blanes. Tal com el seu nom ja indica, es convida a gaudir d’una nit de projecció cinematogràfica arreu dels veïnats del municipi, amb l’ingredient qualitatiu afegit de fer-ho a l’aire lliure en una nit d’estiu, a l’aire lliure.

Sis projeccions des del 28 de juliol fins a l’1 de setembre, edició COVID

Enguany s’han programat sis sessions, que començaran el 28 de juliol i s’allargaran fins l’1 de setembre. Igual que ja es va fer l’any passat, el dia triat per fer les sessions cinematogràfiques setmanals serà els dimarts, i totes les sessions començaran a les 10 de la nit llevat de la darrera, la de l’1 de setembre, que avançarà l’horari perquè s’enceti a 2/4 de 10 de la nit.


Inicialment es volien programar les mateixes vuit sessions que l’any passat però, una vegada més, la situació causada per la crisi sanitària de la COVID-19, ha fet endarrerir la presa de decisions respecte quin tipus d’acte es podia organitzar adaptat a normativa sanitària. S’ha reduït significativament l’aforament, que varia en funció de la ubicació, i s’han suprimit ingredients com ara les barres de bar.

Activitat lligada als barris de Blanes

El ‘Cinema als Barris’ 2020 es projectarà a Mas Florit, Quatre Vents, Racó d’en Portas, Residencial Blanes, Dintre Vila i Carretera de Lloret-La Pedrera. Alguns d’aquests espais ja havien acollit sessions anteriorment, mentre que d’altres en canvi estrenen pantalla, com és el cas de Dintre Vila, on la sessió es farà a la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.


Tant la decisió d’escollir els espais on es faran les projeccions, com la tria de pel·lícules, han significat un intens treball de l’Àrea de Participació Ciutadana de la mà de les associacions de veïns amb reunions en format videoconferència. Així ha estat com finalment es va poder configurar el programa 2020, que segueix volen assolir els mateixos objectius que en les dues anteriors edicions: descentralitzar l’oferta d’activitats de caire comunitari i lúdic a Blanes, i reivindicar la utilització d’espais alternatius.

Sis pel·lícules comercials pel públic infantil i familiar de tots els gustos

L’estrena de la tercera edició de ‘Cinema als Barris’ es farà el 28 de juliol a la Pista Esportiva de Mas Florit amb ‘Yuli’, una biopic que tracta sobre el ballarí cubà Carlos Acosta. És el primer ballarí de raça negra que va interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per artistes de raça blanca. Ho va fer en companyies tan prestigiades com la Royal Ballet de Londres o el Houston Ballet.

La segona sessió del 4 d’agost projectarà ‘Hotel Transilvania 3’ a la Plaça Molina del barri de Quatre Vents, i l’11 d’agost serà el torn de tot un superheroi: ‘Spiderman. Un Nuevo Universo’, que s’allotjarà a la Plaça de la Biblioteca Comarcal, al barri del Racó d’en Portas. El 18 d’agost serà el torn d’un film que complaurà mitòmans i amants de la bona música alhora: ‘Bohemian Rhapsody, una altra intensa biopic que tracta tant sobre la creació del mític grup de rock ‘Queen’ com del seu líder, Freddie Mercury. La sessió s’allotjarà al Carrer del Cedre de Residencial Blanes.


A rengló seguit, la següent projecció també té la música com a fil conductor: ‘Ha Nacido Una Estrella’, en la darrera versió dirigida per l’actor que també la protagonitza, Bradley Cooper. En aquesta ocasió el paper de l’estrella a descobrir que amb anterioritat van encarnar Janet Gaynor (1937), Judy Garland (1954) i Barbra Streisand (1976) va a càrrec de la coneguda cantant Lady Gaga.

El film, amb una banda sonora de plena actualitat, es projectarà el 25 d’agost a la Plaça dels Dies Feiners, al barri de Dintre Vila. Per últim, el periple cinematogràfic finalitzarà l’1 de setembre a la zona verda del costat del Local Social del barri de la Carretera de Lloret-La Pedrera, on s’oferirà la comèdia espanyola ‘La Tribu’, protagonitzada per Paco León.


DataLloc i BarriPel·lícula
28 JuliolPista Esportiva Mas FloritYuli
04 AgostPlaça Molina / Barri Quatre VentsHotel Transilvania 3
11 AgostBiblioteca Comarcal / Racó d’En PortasSpiderman. Un nuevo universo
18 AgostCarrer del Cedre / Residencial BlanesBohemian Rhapsody
25 AgostPlaça Dies Feiners / Dintre VilaHa Nacido una Estrella (versió 2018)
01 SetembreZona Verda del costat Local Social AVV Carretera de Lloret-La PedreraLa TribuData de realització: 07/17/2020 | Data de la darrera actualització: 07/17/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300