Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes lliura el 48è Premi Quillat Social 2020 a Joan Membrives i autors de l’AFIC amb fotografies premiades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/18/2020 08:17:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes lliura el 48è Premi Quillat Social 2020 a Joan Membrives i autors de l’AFIC amb fotografies premiades

L’Ajuntament de Blanes també ha entregat un reconeixement a l’AFIC pels seus 60 anys de trajectòria en l’acte d’ahir on els protagonistes van ser els primers classificats de l’AFIC

El vespre d’aquest passat divendres es va fer el què es pot considerar com la segona part de l’acte que va tenir lloc tot just fa una setmana a Casa Saladrigas. Si llavors es va entregar el Premi d’Honor del 48è Trofeu Internacional de Fotografia Quillat al seu guanyador, Txema Lacunza, ahir va ser el torn del respectiu guanyador del Premi Quillat Social, Joan Membrives.


Joan Memtrives, Premi Quillat Social 2020
El veterà concurs està organitzat per l’AFIC, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes. El Premi Quillat Social es lliura a l’autor i soci de l’AFIC que compta amb més fotografies premiades o finalistes, una distinció dotada amb 100 €. De les sis categories socials, Joan Membrives ha guanyat tres premis: en la categoria Creativa i/o Experimental; Retrat; i Bodegó.


Una de les fotografies guardonades de Joan Membrives
En l’acte d’aquest passat divendres també es van lliurar sengles guardons als guanyadors socials de l’AFIC de la resta de categories. Així, Domingo Fernández ha guanyat en la categoria Lliure Color; Potenciano Ahijado en la de Lliure en Blanc i Negre; i Pablo Manuel Ntutumu en la de categoria del Mar.


D’altra banda, també es van fer els lliuraments als membres de l’AFIC que han guanyat distincions en altres categories. Van ser Carlos Potenciano, que ha obtingut la Medalla d’Or de la FIAP atorgada en la Categoria Creativa i/o experimental; Carlos Haro, qui va rebre el diploma AFIC guanyat en la categoria de Bodegó color o monocrom; i Lluís Cuminal, diploma en la categoria de Fotografies del Mar.

Lliurament d’obsequi institucional 60è aniversari AFIC

L’acte d’ahir el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de l’AFIC, Juan Laguna, acompanyats del regidor de Cultura, Albert Sanz, i membres de l’entitat cultural blanenca. Els dos representants municipals van voler aprofitar la ocasió per lliurar a l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes un reconeixement institucional amb motiu del 60è aniversari que compleix enguany.


L'alcalde, Àngel Canosa, el president de l'AFIC,
Juan Laguna, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz
Es tracta d’una reproducció en ceràmica de l’escut municipal, que l’alcalde i el regidor de Cultura van entregar-li a l’entitat en agraïment a la tasca feta durant més de mig segle de vida. El president Juan Laguna va agrair l’obsequi del consistori, tot desitjant que la mútua col·laboració que sempre hi ha hagut per totes dues bandes continuï igual de fructífera com ha estat sempre.

L’efemèride dels 60 anys de vida de l’AFIC ja va ser festejada fa poc amb una exposició retrospectiva que precisament també es va acollir al mateix espai de Casa Saladrigas del 20 de juny al 4 de juliol. Precisament aquella mostra ha estat continuada ara per un recull de fotografies finalistes i guanyadores del 48è Trofeu Internacional Quillat, una exposició que es podrà visitar fins l’1 d’agost.


Reconeixement a Teresa Baltrons
Tanmateix, des de l’AFIC també es va fer coincidir l’acte d’aquest passat divendres per retre un senzill però emotiu homenatge a Teresa Baltrons, que ha estat formant part de l’staff tècnic del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes durant molts anys. La treballadora municipal s’ha jubilat enguany, i precisament per aquest motiu l’AFIC ha volgut fer-li un reconeixement per la implicació i el suport que els ha donat des de la institució.


Com no podia ser d’una altra manera, especialment en aquesta ocasió, l’acte es va tancar amb una fotografia de grup. El llistat de guardonats a qui es van poder lliurar els premis personalment aquest passat divendres van ser :

Premis Socials AFIC Quillat
  - Guanyador Premi Quillat Social 2020 – Millor Autor: Joan Membrives
  - Guanyador Lliure Color – Domingo Fernández Gómez amb l’obra ‘El Maquinista’
  - Guanyador Lliure Monocrom – Potenciano Ahijado Arenas amb ‘Ojo’
  - Guanyador Creativa i/o Experimental – Joan Membrives amb la fotografia ‘The Other Side’
  - Guanyador Retrat Color o Monocrom – Joan Membrives amb ‘Shoot My Head’
  - Guanyador Bodegó en Color o Monocrom – Joan Membrives amb ‘Red Vegetables’
  - Guanyador Mar Color o Monocrom – Pablo Manuel Ntutumu amb ‘Pesca con red’
  -
Altres Guardons :
  - Medalla d’Or de la FIAP: Carlos Potenciano
  - Diploma AFIC Categoria Bodegó: Carlos Haro
  - Diploma AFIC Categoria Fotografies del Mar: Lluís Cuminal
Data de realització: 07/18/2020 | Data de la darrera actualització: 07/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300