Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha protagonitzat avui ‘Via Lliure’, el magazine de RAC-1 emès en directe des de davant l’Ajuntament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2020 03:11:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha protagonitzat avui ‘Via Lliure’, el magazine de RAC-1 emès en directe des de davant l’Ajuntament

S’ha parlat dels focs d’artifici i de cuina marinera; han actuat ‘Blaumut’, ‘Kids From Mars’ i ‘Les Anxovetes’; i han intervingut l’alcalde, Àngel Canosa, i el vicepresident Pere Aragonès

La casualitat va voler fa unes setmanes que, a l’hora de planificar l’estada a Blanes del programa ‘Via Lliure’ de RAC-1, coincidís amb un dels dies més destacats del calendari estiuenc blanenc: el 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, la seva patrona. El què no sabien ni l’equip de producció radiofònica ni l’Ajuntament quan es va posar a la seva disposició per ajudar-los en el què fes falta, és que finalment aquesta activitat seria una de les que animarien la jornada.


El programa 'Via Lliure', emès avui en directe des de Blanes
I és que el què cada 26 de juliol és el dia central de la Festa Major de Santa Anna, encara que aquest 2020 hagués estat edició COVID-19, finalment va haver de ser anul·lada el passat dilluns, precisament per les darreres novetats al voltant de la pandèmia. Així ha estat doncs com avui Blanes ha estat protagonista arreu de Catalunya a través del programa que condueix i presenta la periodista Maria Cusó en la seva edició estiuenca.

Entrevistes amb Pere Aragonès, Àngel Canosa i altres convidats

Durant 5 hores l’estudi de ràdio a l’aire lliure muntat davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, al Passeig de Dintre, ha acollit entrevistes, tertúlies, informació i actuacions musicals en viu i en directe. Entre els convidats amb què ha comptat el programa han destacat el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, així com l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, entrevistat per Maria Cusó
També han intervingut el patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas; el cap de Protecció Civil i membre de la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, Josep Lluís Pouy; o bé el xef de cuina del Restaurant La Balma, Toni Marín. Tots tres han ajudat als oients a conèixer millor diferents atractius amb què compta el municipi, cadascú en la seva especialitat.


Josep Lluís Pouy ha explicat els intríngulis del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que enguany hagués celebrat el 50è aniversari, així com el Pla d’Emergències que l’acompanya, amb més de 100 efectius policials i sanitaris que vetllen per la seva seguretat. Per la seva banda, Toni Marin s’ha encarregat de preparar a l’estudi radiofònic un exquisit suquet de peix mariner, i Eusebi Esgleas ha parlat de pesca i d’un dels productes de la mar més preuats: la gamba.

‘Blaumut’, ‘Kids From Mars’ i ‘Les Anxovetes’ i altres ingredients

Amanint i acompanyant els ingredients blanencs, el programa també ha comptat amb altres ingredients lligats amb Blanes, com per exemple la del periodista, escriptor i autor de mots encreuats, Màrius Serra, i la del filòleg Albert Turull. Des de les seves respectives vessants, han parlat d’onomàstiques i de dialectes, interessant-se en especial pel parlar salat que encara es fa a Blanes, igual que en d’altres localitats gironines.


Toni Marín preparant el suquet de peix
A l’estudi de ràdio blanenc també hi ha hagut actuacions en viu i en directe en format acústic de coneguts artistes i grups catalans, un dels quals precisament és de Blanes. Es tracta de l’exitós ‘Kids From Mars’, que han compartit escenari amb els ‘Blaumut’ –que precisament van ser a Blanes a la Festa Major del 2015- i ‘Les Anxovetes’, que està previst que actuïn properament a Blanes, a finals del mes d’agost, si les mesures preventives de la COVID ho permeten.


Actuació del grup 'Blaumut'
Precisament el darrer ingredient amb què ha comptat el programa, que ha posat un punt i final espectacular, ha estat la interpretació que ha ofert ‘Blaumut’ d’un dels temes del seu darrer disc, ‘0001’, reblat per un fort aplaudiment. El programa ‘Via Lliure’ de RAC-1 s’ha ofert en directe des del Passeig de Dintre de Blanes aquest diumenge, de 9 a 14 h del matí, amb aforament limitat per mesures de COVID-19.
Data de realització: 07/26/2020 | Data de la darrera actualització: 07/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300