Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes diu NO a la tracta de persones, coincidint amb el Dia Mundial del 30 de Juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2020 02:34:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes diu NO a la tracta de persones, coincidint amb el Dia Mundial del 30 de Juliol

El consistori està adherit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, i s’ha presentat una moció al ple municipal convocat precisament aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial

El 30 de juliol se celebra el Dia Mundial Contra el Tràfic de Persones o, dit d’una altra manera, per lluitar contra les modernes xarxes d’esclavitud, un objectiu promogut per Nacions Unides, la ONU. Precisament coincidint amb aquesta data, que s’escau el proper dijous, l’Ajuntament de Blanes debatrà al ple municipal convocat per aquest dia una moció sobre aquesta temàtica.


L’han presentat els grups municipals de Blanes En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya en nom del ‘Moviment Democràtic de Dones’ amb motiu del dia internacional. Aquesta entitat va impulsar fa dos anys la posada en marxa de la ‘Xarxa de Municipis Lliures de Tracta’, de la qual en forma part l’Ajuntament de Blanes.

Actualment hi ha un total de 124 municipis arreu de l’estat espanyol adherits a la xarxa. La major part corresponen a Catalunya, amb un total de 33, mentre que a la resta de comunitats les xifres van des de les que compten amb un sol municipi fins dues altres que tenen força adhesions, com són la Comunitat Valenciana i Andalucía amb 21 i 20 poblacions adherides respectivament.

Adhesions Xarxa de Municipis Lliures de TractaMunicipis
Andalucía
20
Canarias
02
Castilla-La Mancha
09
Castilla-León
09
Catalunya
33
Comunitat Valenciana
21
Extremadura
11
Galicia
01
Illes Balears
02
Navarra
05
País Basc
02
Asturias
04
Murcia
05
Total
124

S’estima que hi ha 2’5 milions de persones atrapades en les xarxes de l’esclavitud moderna. Homes, dones, nens i nenes cauen a les mans dels traficants tant al seu propi país com a l’estranger. No hi ha cap país que estigui lliure d’estar afectat per la tracta, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destinació de les víctimes. La tracta de persones és un delicte que afecta aproximadament un 70% de dones i nenes (49% i 23% respectivament), i un 30% d’homes i nens (21% i 7% respectivament).


Per això, l’any 2010 l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar un Pla d’Acció Mundial per Combatre el Tràfic de Persones, urgint als governs de tot el món a derrotar aquest problema. Tres anys més tard l’Assemblea General va mantenir una reunió per avaluar el Pla d’Acció Mundial, adoptant-se la resolució de destinar el 30 de juliol com el Dia Mundial Contra la Tracta.

Des del Servei de Polítiques d’Igualtat del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament s’ha promogut la difusió del Dia Mundial a través d’un cartell i una infografia dinàmica: https://view.genial.ly/5f182c6d2bae010cf0573f06/horizontal-infographic-review-dia-mundial-contra-la-tracta

Moció de rebuig per debatre al ple municipal del 30 de juliol

En la moció hi ha diversos punts d’acord, un dels quals proposa al plenari que es reafirmi en el seu compromís amb la xarxa de municipis lliures de tracta en la persecució de proxenetes i usuaris de la prostitució. També s’hi inclou protegir les dones prostituïdes majoritàriament víctimes de xarxes de tràfic per a l’explotació sexual. Un altre punt és promoure campanyes de sensibilització perquè Blanes sigui exemplar en el rebuig i la no complicitat en la mercantilització del cos de les dones i menors d’edat.


D’igual manera, s’insta al govern de l’estat i de la Generalitat perquè es legisli una llei integral contra la tracta que persegueixi i penalitzi a totes les persones que estiguin involucrats en cada etapa del circuit del tràfic i prostitució, una llei integral que atengui totes les dones prostituïdes perquè es garanteixin tots els seus drets com a ciutadanes i puguin accedir als mínims necessaris per tenir una vida digna: habitatge, ingrés mínim i treball garantit.

Per últim, també insta al govern de l’estat i de la Generalitat a què s’incorpori al currículum escolar l’educació per la igualtat per eradicar els rols de gènere, i perquè impulsin campanyes públiques permanents. L’objectiu d’aquestes campanyes és que promoguin la conscienciació per no seguir tolerant la violència contra les dones, joves i infants ni la mercantilització dels seus cossos.
Data de realització: 07/29/2020 | Data de la darrera actualització: 07/29/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300