Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Festa Major Petita 2020 amb una audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Girona


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/24/2020 11:38:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLOKBlanes tanca la Festa Major Petita 2020 amb una audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Girona

Durant més d’una hora i mitja la formació on toquen sis músics blanencs va oferir 10 sardanes, i un bis molt celebrat: ‘Girona m’enamora’

La tarda-vespre d’aquest passat diumenge Blanes ha tancat els actes de la Festa Major Petita 2020 edició COVID amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Tot i que inicialment la reserva d’entrades per assistir-hi, tal com s’ha hagut de fer amb tots els actes per controlar l’aforament, havia avançat una discreta assistència de públic, finalment la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre va omplir tres quartes parts de l’aforament que hi havia seguint les mesures de distàncies de seguretat.


Audició de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona
D’aquesta manera, més d’un centenar de persones va participar ahir en un concert per gaudir més que mai del plaer d’escoltar la música de sardanes, ja que les mesures de seguretat per la pandèmia impedeixen que es puguin ballar. El concert el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, igual que han fet en tots els actes que han format part del programa de celebració de Festa dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximià, acompanyats d’altres regidors i regidores del consistori.

Una cobla amb una nodrida presència de músics blanencs

La Cobla Ciutat de Girona és una formació relativament jove, ja que va néixer l’any 1975 arran d’una iniciativa de diversos excomponents de les millores cobles-orquestres del moment, com ara la Principal de la Bisbal i dels Montgrins, encapçalats per Lluís Buscarons. Tot i que dugui el nom de ‘Ciutat de Girona’, compta amb una nodrida representació blanenca, perquè hi ha fins a sis músics que procedeixen de Blanes: Òscar Sánchez, Joan Remacha, David Hidalgo, Enric Estrada, Quim Bujachs i Xevi Pendon, qui també és membre de ‘Biflats’.


Al llarg de més d’una hora i mitja, el públic assistent va poder gaudir d’un complet repertori encetat per ‘Violetes del Bosc’, i també va incloure altres peces com ara ‘La Sabadell més que una cobla’, del blanenc Jordi Mollina; ‘Ofrena a Tordera’, de Joaquim Soms; o bé ‘Les ninetes de Blanes’, una sardana de Josep Vicens i Juli ‘Xaxu’, que inicialment havia de ser la darrera peça del concert. Inicialment, perquè la cobla va decidir obsequiar als espectadors amb un bis: ‘Girona m’enamora’, de Ricard Viladesau, una sardana molt festiva que va ser reblada per un sentit i emotiu aplaudiment del públic assistent.


Cadascuna de les sardanes les va anar introduint Óscar Sánchez, qui explicava tant l’origen de la composició que s’anava a tocar, com alguns detalls de la vida del compositor. D’aquesta manera, els qui coneixien abastament les peces que s’anaven tocant refrescaven dades, i els qui no n’estaven tant avesats aprenien alguna cosa més d’una música que ahir es va gaudir assegut, mentre els peus i les mans anaven seguint inevitablement el compàs.



Data de realització: 08/24/2020 | Data de la darrera actualització: 08/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300