Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes en contra de cedir el romanent de tresoreria a l’estat espanyol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/28/2020 08:51:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes en contra de cedir el romanent de tresoreria a l’estat espanyol

El tema es va aprovar per 14 vots a favor ahir dijous al ple municipal ordinari, que només comptava amb aquest únic punt de debat a l’ordre del dia

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat una moció presentada per ERC, BECP i JxB que mostra el rebuig del consistori blanenc a posar a disposició de l’Administració General de l’Estat els recursos financers derivats del seu romanent de tresoreria. La proposta d’acord es va tractar aquest passat dijous al vespre al ple municipal ordinari, i es va aprovar per 14 vots a favor dels proponents i del regidor no adscrit, i 7 abstencions del PSC i C’s.


La moció manifesta la disconformitat de l’Ajuntament de Blanes a l’acord signat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el govern de l’estat per contribuir des dels municipis a desenvolupar una mobilitat sostenible, l’agenda urbana i polítiques de cures i suport a la cultura. També insta el govern de l’estat i els grups parlamentaris a recollir les reivindicacions financeres dels ens locals en els temes d’aquesta moció.

Ple ordinari del mes d’agost amb un únic punt de debat

Aquest va ser l’únic punt de debat que estava inclòs a l’ordre del dia de la sessió ordinària del mes d’agost celebrat ahir. Malgrat aquest extrem, el ple municipal va superar les dues hores de duració, amb intervencions de pràcticament els 21 regidors i regidores que formen part del consistori, especialment en l’apartat final de precs i preguntes..


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el ple d'aquest passat dijous
D’altra banda, durant la sessió d’ahir va haver-hi una novetat. Per primera vegada des que els plens s’han de fer telemàticament a causa de la COVID-19, es va introduir una pregunta feta pel públic, una qüestió tractada al terme de la sessió plenària, després de l’apartat dels Precs i Preguntes dels regidors i regidores, en aquest cas plantejat per la CUP.

Per contra, el què sí és habitual des que els plens municipals es fan telemàticament, és la seva transmissió en directe per streaming al perfil de Facebook de l’Ajuntament de Blanes. D’igual manera, tal com ha estat fent en totes aquestes sessions plenàries, l’únic membre del consistori que va seguir-lo des de la Sala de Plens és qui el va encapçalar, l’alcalde de Blanes Àngel Canosa.Data de realització: 08/28/2020 | Data de la darrera actualització: 09/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300