Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enllesteix la millora i substitució de jocs als Parcs Infantils de Ca la Guidó, Mas Borell i La Pedrera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2020 11:27:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes enllesteix la millora i substitució de jocs als Parcs Infantils de Ca la Guidó, Mas Borell i La Pedrera

Aquest matí s’han posat en marxa, havent incorporat elements inclusius per a nens i nenes de 0 a 12 anys, amb un cost de 100.000 €

Aquest dijous han entrat en funcionament els nous jocs infantils que s’han estat instal·lant durant les darreres setmanes als Parcs Infantils de diversos barris de Blanes. La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada -la regidoria que té cura del manteniment dels Parcs Públics i Zones Verdes del municipi-, ha encapçalat la recepció de l’acabament de les obres que ha tingut lloc avui al matí, a càrrec de l’empresa que les ha realitzat.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada,
al Parc Infantil de la Plaça Montserrat Roig
Els parcs estan situats a la Plaça Montserrat Roig, al barri de Ca la Guidó; a la Plaça Bru i Centrich, entre Mas Borell i Els Pavos; i a l’Avinguda Joan Carles I, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret. L’Ajuntament de Blanes ha invertit 100.000 € amb la finalitat de millorar i substituir jocs infantils, uns treballs que es van iniciar a finals del passat mes de juliol. Els tres recintes compten amb una tanca perimetral i cartells informatius que inclouen el codi de conducta i telèfons d’interès.


Parc Infantil de La Pedrera-Carretera de Lloret,
a l'Avinguda Joan Carles I
Als dos primers parcs les millores consisteixen en jocs infantils per a nens i nenes de 0 a 6 anys, i complementen els que ja hi havia fins ara als parcs de Ca la Guidó i Mas Borell. En canvi, la zona de jocs instal·lada al Parc Infantil de l’Avinguda Joan Carles I ha estat fet de cap i de nou. L’objectiu amb aquesta inversió ha estat donar resposta a una petició feta pels veïns de les respectives zones, que demanaven una tipologia molt determinada de jocs per a la canalla.

Parc Infantil Plaça Montserrat Roig (Ca la Guidó)

En aquest parc s’hi ha afegit nous jocs que complementen els ja existents i s’hi ha destinat un import de 32.773’49 €. S’ha creat una àrea que incorpora jocs i elements inclusius que permeten que els més petits juguin de manera autònoma i puguin interactuar entre ells. Hi ha panells lúdics i educatius, gronxadors amb seients amb arnés, combinacions multijoc, i un joc de balanceig col·lectiu.


Aquest darrer joc també inclou seients amb recolzament d’esquena per a infants amb dificultats de mobilitat; un joc de balanceig individual adaptat per als més petits, gandules i giratoris individuals. Les noves àrees estan dissenyades perquè les puguin utilitzar nens i nenes de 0 a 6 anys i s’ha buscat el màxim de diversitat d’elements de jocs lúdics i educatius, perquè els infants puguin desenvolupar tant la seva motricitat com la seva imaginació.

Parc Infantil de la Plaça Bru i Centrich (Mas Borell)

Situat entre els barris de Mas Borell i Quatre Vents, el Parc Infantil de la Plaça Bru i Centrich està envoltat de centres educatius –Escola Bressol, Escola Quatre Vents, Escola Pinya de Rosa Institut s’Agulla, Institut S’Agulla i el Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II-, així com d’equipaments públics, com la Comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats. S’hi ha destinat una partida econòmica similar al Parc de la Plaça Montserrat Roig: 31.404’23 €.


Parc Plaça Bru i Centrich
En aquest darrer sentit, també incorpora nous jocs que complementen els que ja existien en aquest parc, i també inclou la mateixa tipologia d’elements, tot i que la diferència és que també hi ha un gronxador adult-nen. La filosofia ha estat la mateixa: cercar el màxim de diversitat d’elements de jocs perquè els infants puguin desenvolupar alhora la seva imaginació i motricitat.

Parc Infantil de La Pedrera (La Pedrera-Carretera de Lloret)

A diferència de les dues primeres àrees de jocs, es tracta d’una nova zona que s’ha tornat a muntar de cap i de nou. Amb motiu de les obres d’urbanització del Pla Parcial Costa Brava, l’anterior parc infantil es va desmantellar i fins ara no hi quedava res perquè la canalla pogués j ugar. Una altra diferència respecte els dos primers parcs és que està pensat per a nois i noies de més edat: de 0 a 12 anys.


Parc de la Pedrera-Carretera de Lloret
Pels més grans (6-12 anys) hi ha una combinació de multijocs i gronxadors, i pels menuts (0-6 anys) un giratori individual, un gronxador amb seients per nadons, un tobogan petit i panells lúdics i educatius. De tots tres parcs, és el què compta amb una dotació econòmica més elevada: 34.428’23 €. Està emplaçat al costat del local social de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret, davant de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, i al costat de la nova àrea comercial de supermercats i del futur Decathlon de Blanes.Data de realització: 09/03/2020 | Data de la darrera actualització: 09/03/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300