Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes implementa diverses accions per complir les mesures COVID-19 als centres educatius


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2020 11:42:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

projecte pla educatiu de l´entornL’Ajuntament de Blanes implementa diverses accions per complir les mesures COVID-19 als centres educatius

El Pla d’Actuació pel curs 2020-2021 inclou la neteja i desinfecció diària, així com el tall puntual de carrers coincidint amb l’entrada i sortida d’escolars, entre d’altres mesures

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, de manera coordinada amb els equips directius dels diferents centres d’ensenyament públic del municipi, han hagut de redoblar esforços durant els darrers dies per preparar un inici de curs escolar que serà, definitivament, molt diferent al què és habitual. I és que el nou cicle escolar 2020-2021 que comença dilluns vinent, 14 de setembre, implica haver d’implementar tot un seguit de mesures preventives per la COVID-19.


Mesures COVID instal·lant-se en una de les escoles de Blanes
Per això, s’ha comptat amb el Pla d’Actuació per al curs 2020-2021 de la Generalitat de Catalunya per a centres educatius en el marc de la pandèmia, que estableix tots els requisits que s’han d’aplicar. L’objectiu és contenir la transmissió del virus a través de al reducció de les interaccions socials sense haver d’arribar a l’extrem que es va haver de fer a l’inici de la pandèmia: el tancament dels centres educatius.

Neteja i desinfecció diària de 10 seus educatives

Una de les principals mesures que s’implementarà serà la neteja i desinfecció diària dels diferents equipaments que depenen directament del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes. Per això, el consistori blanenc haurà de destinar una partida econòmica afegida a les despeses que ja es feien de manera habitual en diferents seus educatives en aquest àmbit.

Les neteges i desinfeccions es faran en dues franges horàries diàriament: a mig matí i al llarg de la tarda. A mig matí es netejaran els lavabos (inodors, piques, terres, etc) i a mitja tarda la neteja i desinfecció de les aules (incloses totes les cadires, taules, pissarra, etc), passadissos i espais comuns.


Les dues neteges intensives es faran a un total d’11 serveis educatius situats en 10 edificis. Són les 7 Escoles d’Educació Infantil i Primària (Carles Faust, Joaquim Ruyra, Mossèn Joan Batlle, Quatre Vents, Sa Forcanera, Napoleó Soliva i Pinya de Rosa); l’Escola d’Educació Especial Ventijol; la Casa de la Cultura (on s’hi imparteixen estudis de l’Escola Oficial d’Idiomes i de l’Oficina de Català); i el Centre de Formació d’Adults Es Piteus.

Talls de carrers puntuals i altres actuacions

Les mesures de prevenció per contenir l’expansió del coronavirus també inclouen actuacions d’altres tipus, com per exemple la que s’ha coordinat amb la Policia Local de Blanes. El cos de seguretat ha autoritzat que dos dels centres escolars tallin circumstancialment els accessos als respectius centres per un dels vials de la via pública.


Es tracta de l’Escola Quatre Vents, que tancarà l’accés pel Carrer Tarragona propiciant que els vehicles s’hagin de desviar pel Carrer Àngel Planells; així com l’Escola Joaquim Ruyra, que tancarà l’accés pel Carrer Méndez Núñez. Aquests talls duraran tan sols uns quants minuts, el temps necessari perquè els escolars entrin i surtin dels centres educatius amb seguretat.

L’objectiu que es vol aconseguir és descongestionar les aglomeracions que es fan a les respectives entrades principals, desdoblant l’accés per quatre punts d’entrada i sortida d’alumnes. La Policia Local de Blanes ha autoritzat perquè es pugui dur a terme la mesura, però qui s’encarregarà d’efectuar-la serà el personal dels respectius centres educatius mitjançant tanques de seguretat que se’ls distribuirà a tal efecte.


L’Ajuntament també ha col·laborat en la senyalització dels accessos als centres per diferents portes, distribució dels passadissos, etc. Els i les conserges dels respectius edificis han pintat la retolació que ha de contribuir a una major fluïdesa en les entrades i sortides dels alumnes. En aquest darrer sentit, el consistori blanenc també ha nodrit amb tanques de senyalització tres centres que les han demanat per poder dividir els respectius patis en diferents zones: l’Escola Quatre Vents, l’Escola Joaquim Ruyra i l’Escola d’Educació Especial Ventijol.Data de realització: 09/10/2020 | Data de la darrera actualització: 09/10/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300