Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

5.244 alumnes del Curs 2020-2021 tornen a classe a partir d’avui, mig any després de l’inici de la pandèmia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2020 10:30:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

5.244 alumnes del Curs 2020-2021 tornen a classe a partir d’avui, mig any després de l’inici de la pandèmia

Hi ha 144 escolars més en relació a l’anterior curs, que tenen entre 3 i 16 anys. Tornen a unes aules on s’han dissenyat plans de retorn preventius per la COVID-19

Aquest dilluns ha marcat l’inici del nou Curs Escolar 2020-2021 a Catalunya, i a Blanes significa el retorn a les aules d’un total de 5.244 alumnes de 3 a 16 anys d’edat. Hi ha 144 nois i noies més en relació a l’anterior curs escolar 2019-2020, i és el resultat de la suma de 3.377 alumnes en l’educació primària i 1.867 en l’educació secundària.

Les Escoles Bressol ja van iniciar l’activitat fa uns dies, i als tres centres municipals hi ha comptabilitzades 78 nens i nenes. Més enllà de les xifres d’alumnes, aquest curs està marcat especialment pel retorn a les aules mig any després que van haver de tancar-se a causa de l’inici de la pandèmia causada pel coronavirus.


Inici Curs Escolar 2020-2021 - Escola Quatre Vents
Per això, aquestes darreres setmanes s’han hagut de redoblar esforços per tenir-ho tot a punt aquest dilluns. En el retorn a les escoles també tindran un paper fonamental les famílies, que no podran portar els fills a l’escola si detecten que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19, on el factor determinant serà la presència de febre.

Plans d’Actuació per prevenir l’expansió de la COVID-19 a les aules

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, de manera coordinada amb els equips directius dels diferents centres d’ensenyament públic del municipi, han dissenyat els respectius plans de retorn a les aules perquè sigui amb totes les garanties. L’objectiu de tot el seguit de mesures que s’han implementat és contenir la transmissió del virus a través de al reducció de les interaccions socials,


Una de les principals mesures que s’implementaran a partir d’avui són les neteges i desinfeccions diàries als diferents equipaments escolars que depenen directament del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, que ha destinat una partida econòmica afegida amb aquesta finalitat. I és que, a banda de la neteja diària que ja es feia, caldrà que se’n facin de complementàries.

Es faran en dues franges horàries: a mig matí i a mitja tarda, i es realitzaran en un total d’11 serveis educatius situats en 10 edificis a mesura que es vagi fent el retorn a l’activitat. Avui ja es començaran a fer a les 7 Escoles d’Educació Infantil i Primària (Carles Faust, Joaquim Ruyra, Mossèn Joan Batlle, Quatre Vents, Sa Forcanera, Napoleó Soliva i Pinya de Rosa); així com a l’Escola d’Educació Especial Ventijol.


També es farà aquesta neteja i desinfecció a la resta de serveis educatius que aquests dies retornaran a l’activitat; a la Casa de la Cultura (on s’hi imparteixen estudis de l’Escola Oficial d’Idiomes i de l’Oficina de Català); i al Centre de Formació d’Adults Es Piteus. Aquestes neteges i desinfeccions diàries comprenen tots els elements de compartiment d’espais: des dels lavabos fins les aules, passant pels passadissos i espais comuns.

Talls de carrers puntuals i altres actuacions

Els Plans d’Actuacions per contenir l’expansió del coronavirus també inclouen actuacions d’altres tipus, com per exemple la que s’ha coordinat amb la Policia Local de Blanes. El cos de seguretat ha autoritzat que dos dels centres escolars tallin circumstancialment els accessos als respectius centres per un dels vials de la via pública.


Tall Carrer Àngel Planells accés Escola Quatre Vents
Es tracta de l’Escola Quatre Vents, que tanca l’accés pel Carrer Tarragona propiciant que els vehicles s’hagin de desviar pel Carrer Àngel Planells; així com l’Escola Joaquim Ruyra, que tanca l’accés pel Carrer Méndez Núñez. Aquests talls duren tan sols uns quants minuts, el temps necessari perquè els escolars entrin i surtin dels centres educatius amb seguretat.

L’objectiu que es vol aconseguir és descongestionar les aglomeracions que es fan a les respectives entrades principals, desdoblant l’accés per diversos punts d’entrada i sortida d’alumnes a l’edifici. La Policia Local de Blanes ha autoritzat perquè es pugui dur a terme la mesura, però qui s’encarrega d’efectuar-la és el personal dels respectius centres educatius mitjançant tanques de seguretat que se’ls ha distribuït.


L’Ajuntament també ha col·laborat en la senyalització dels accessos als centres per diferents portes, distribució dels passadissos, etc. Els i les conserges dels respectius edificis han pintat la retolació que ha de contribuir a una major fluïdesa en les entrades i sortides dels alumnes. En aquest darrer sentit, el consistori blanenc també ha nodrit amb tanques de senyalització tres centres que les han demanat per poder dividir els respectius patis en diferents zones: l’Escola Quatre Vents, l’Escola Joaquim Ruyra i l’Escola d’Educació Especial Ventijol.
Data de realització: 09/14/2020 | Data de la darrera actualització: 09/14/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300