Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes no ha hagut de tancar l’accés a Cala Bona el diumenge per primer cop després de dos mesos i mig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2020 11:17:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes no ha hagut de tancar l’accés a Cala Bona el diumenge per primer cop després de dos mesos i mig

El dia anterior, dissabte, només es va haver de tancar durant unes hores per no excedir l’aforament màxim, en seguiment de les mesures COVID

El darrer cap de setmana abans de l’inici del curs escolar 2020-2021 ha significat a Blanes no haver de tancar l’accés a Cala Bona per primera vegada en cap de setmana des de fa dos mesos i mig. Si bé aquest passat dissabte, 12 de setembre, encara va ser necessari fer-ho entre 2/4 d’1 del migdia i les 4 de la tarda, en canvi ahir diumenge els accessos es van poder quedar oberts tot el dia al no superar l’aforament.


Tanca oberta en un dels accessos a Cala Bona, diumenge passat
De les tres principals platges de Blanes, l’única que ha estat necessari tancar i regular-hi l’accés dels banyistes ha estat Cala Bona. El diumenge 28 de juny va ser la primera vegada en què Protecció Civil va detectar que s’havia superat el límit màxim permès havent de guardar les necessàries distàncies de seguretat preventives per la COVID-19, decidint el tancament preventiu.

Tancament preventiu dels accessos a Cala Bona

Des de llavors, cada cap de setmana ha hagut de ser així, i a partir del 31 de juliol la pràctica es va haver d’ampliar inclús entre setmana, coincidint amb l’arribada del mes d’agost. Per aquest motiu, es va decidir blindar tots els accessos a peu amb tanques de dos metres d’alçada a tots els possibles punts d’arribada a Cala Bona, de manera que durant tot el mes d’agost –laborables i caps de setmana- no s’hi va poder accedir.


Cala Bona, aquest cap de setmana
El tancament es va poder relaxar coincidint amb l’arribada del setembre, quan es va poder tornar a limitar només coincidint amb el cap de setmana: divendres, dissabtes i diumenges. Per poder fer efectiu els tancaments de Cala Bona, ha estat necessari implementar un ample dispositiu humà format per Agents Ciutadans, Protecció Civil i la Policia Local de Blanes.

També ha estat cabdal la feina dels Serveis Municipals de l’Ajuntament de Blanes, que es van encarregar d’instal·lar les tanques i elements informatius del tancament quan es van haver de blindar els accessos. Ara, de cara a la segona quinzena del mes de setembre, la previsió és que no s’hagin de tornar a implementar mesures de nou.


Platja de Sa Palomera, dissabte
Val a dir que, pel que fa a les altres dues principals zones de bany (S’Abanell i Blanes Centre), el nivell d’ocupació han tingut una afluència desitjada. De fet, de les tres principals platges de Blanes, la més petita és precisament la que ha calgut tancat, Cala Bona, ja que les altres dues tenen una longitud molt més gran.
Data de realització: 09/14/2020 | Data de la darrera actualització: 09/14/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300