Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra avui el ‘Dia Mundial Sense Cotxes tancant la circulació al centre per reduir la contaminació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2020 09:40:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra avui el ‘Dia Mundial Sense Cotxes tancant la circulació al centre per reduir la contaminació

La iniciativa forma part de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat 2020’, que no ha pogut incloure ni la Pedalada ni la Marxa Nòrdica per la pandèmia

Durant tot aquets dimarts 22 de setembre Blanes s’ha sumat a les ciutats d’arreu del món que han celebrat el ‘Dia Mundial Sense Cotxes’, formant part de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ que s’està celebrant des del passat dia 16, i finalitza precisament avui. A Blanes la commemoració d’aquestes dues efemèrides s’ha hagut de focalitzar en una sola acció, a causa de les estrictes mesures de seguretat que marquen la prevenció de la propagació de la pandèmia.


Tall de trànsit al centre de Blanes
Des de les 9 del matí d’aquest dimarts, i durant tota la jornada que culminarà a les 9 de la nit, s’haurà interromput la circulació motoritzada al centre, principalment tancant l’accés de vehicles privats al Carrer Ample, l’artèria principal del nucli històric del municipi. La Policia Local de Blanes s’ha encarregat aquest matí de fer el tall de circulació, i vetllarà al llarg de tot el dia perquè es compleixi la restricció.

‘Per una mobilitat sense emissions’

L’objectiu de la mesura, que no deixa de ser una manera de conscienciar la ciutadania, és reduir la contaminació i promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. En aquest sentit, el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 és ‘Per una mobilitat sense emissions’. Per això avui dimarts, durant 12 hores, la circulació motoritzada haurà estat prohibida al centre de la vila, llevat del transport públic i vehicles autoritzats.


L’objectiu de la Setmana Europea de la Mobilitat és que la ciutadania reflexioni sobre el model de mobilitat actualment en ús i el què s’hauria de promoure. Per donar-ho a conèixer, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha fet arribar un comunicat als centres educatius i a les associacions de veïns on s’informava de la mesura i els objectius de la iniciativa europea.


Al comunicat també s’informava que enguany, a causa de les restrictives mesures de seguretat que cal seguir per prevenir la propagació de la COVID-19, Blanes no haurà pogut organitzar els actes populars que han acompanyat els darrers anys de la Setmana Europea de la Mobilitat. Es tracta de la Pedalada Popular i el Taller de Reciclatge de Bicicletes, així com els Tallers de Marxa Nòrdica que l’any passat van culminar amb una Caminada Popular amb bastons.

Objectiu: atenuar els efectes del canvi climàtic

Si es volen atenuar els efectes del canvi climàtic cal que tothom es comenci a plantejar que cal desplaçar-se per tot arreu de manera més sostenible. En aquest sentit, s’ha d’apostar pels anomenats transports alternatius: anar a peu, en bicicleta, o bé en transport públic i amb vehicles de baixes emissions de CO2, com ara híbrids o elèctrics. A banda de beneficiar al planeta, també és beneficiós per a la salut de la ciutadania.


L’any passat es van adherir a la Setmana més de 3.100 ciutats i pobles arreu d’Europa, dels qual 305 eren catalans. Enguany, el compromís dels municipis catalans amb aquesta campanya, amb més de 200 adhesions, demostra que Catalunya continua sent un referent a escala europea en la promoció de la mobilitat sostenible, segura i saludable.
Data de realització: 09/22/2020 | Data de la darrera actualització: 09/22/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300