Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els trens entre Blanes i Malgrat tornaran a circular a finals d’any


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2020 04:43:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TRENEls trens entre Blanes i Malgrat tornaran a circular a finals d’any

L’estructura del pont destruït pel Temporal Glòria al gener ja està enllestida, i ara els treballs se centren en la col·locació de la via i la catenària

La línia R1 està previst que pugui recuperar el trànsit ferroviari entre Blanes i Malgrat abans de finals d'any. Les obres de reconstrucció del pont sobre la Tordera, que va col·lapsar al gener amb el pas del temporal Gloria, estan arribant a la seva recta final. Adif preveu enllestir els treballs el mes de novembre i un cop es validi la seguretat de la infraestructura, podran tornar a circular-hi trens.


Estructura del pont ferroviari entre Blanes i Malgrat
Actualment l'estructura del nou pont, de 221’3 metres de longitud, està completament enllestida i els treballs se centren en la col·locació de la via i la catenària. El director general de Conservació i Manteniment d'Adif, Àngel Contreras, assegura que el nou pont ha guanyat en seguretat respecte l'anterior, que era de l'any 1954. La notícia es va donar a conèixer ahir dimecres, en el decurs d’una visita d’obres.


La jornada la van encapçalar la delegada del govern de l’estat espanyola a Catalunya, Teresa Cunilleras, acompanyada del director d’Adif; la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Marina Vall·llosada; l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot. També van assistir-hi el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret; i el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon.


Les obres han suposat una inversió de 8’6 M€ i, donada la complexitat de l’actuació, estan treballant-hi fins a 40 operaris en torns de 24 hores i caps de setmana amb l’ajut de 10 màquines per col·locar els pilars, excavar, grues i bombes de formigonatge. La cimentació que s’ha fet per establir una millor i major estabilitat dels pilars s’ha realitzat amb una tècnica que ha permès que hagin arribat a 45 metres de profunditat.Data de realització: 09/24/2020 | Data de la darrera actualització: 09/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300