Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes presenta diumenge ‘Noucents’, un viatge per la música de Jazz de principis del segle XX


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/30/2020 12:57:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes presenta diumenge ‘Noucents’, un viatge per la música de Jazz de principis del segle XX

Sots titulada ‘El pianista de l’oceà’, és un entretingut monòleg de Marcel Tomàs embolcallat per un quartet de músics extraordinaris, entre ells el blanenc Xavi Molina

El Teatre de la Costa Brava Sud, en aquest cas a l’escenari de Blanes, ha programat per la tarda d’aquest proper diumenge un entretingut espectacle que farà les delícies, en especial, dels amants de la música popular de principis del segle XX. Presentada amb el títol ‘Noucents: El Pianista de l’Oceà’, dirigit i interpretat per Marcel Tomàs, embolcallat per un quartet de músics extraordinaris. Un espectacle que, en definitiva, fusiona música i teatre.


'Noucents', de Cascai Teatre, aquest diumenge 4 d'octubre a Blanes
Marcel Tomàs interpreta Danny Boodmann TD Lemon, un curiós, particular i fascinant personatge creat per Alessandro Baricco, autor del monòleg que esdevé en un autèntic conte per ser explicat. La companyia Cascai Teatre és la responsable d’aquesta producció que porta a l’escenari de Blanes la romàntica història d’un pianista, un viatge per la música popular de principis del segle XX. L’obra es representa al Teatre de Blanes el 4 d’octubre a les 7 del vespre.

Quatre músics excepcionals embolcallen una història diferent

La música que embolcalla l’eix central de l’obra barreja Ragtime, Dixie, Blues i Swing, que als anys 20, un segle enrere, sorprenien amb noves i desconegudes sonoritats fins aleshores. Una època on va néixer un estil que es va acabar denominant ‘Jazz’, tota una revolució musical que ha arribat als nostres dies i segueix emocionant melòmans i amants de les bones sensacions.


El quartet de músics que aporta la banda sonora són Elena Monané –piano i acordió-, Andreu Vilar –vibràfon i bateria-, Adrià Bauzó –saxos i baix-, i de manera especial el blanenc Xavi Molina, als saxos i clarinet. L’elenc i sonoritats el completa el músic Adrià Bauzó, autor dels arranjaments i de la direcció musical, que ha fet un recorregut compartit amb Marcel Tomàs.

Originàriament titulat ‘Novecento’, el monòleg d’Alessandro Baricco, es va estrenar abans que el seu autor es convertís en un fenomen internacional amb la seva novel·la ‘Seda’. Cascai Teatre ha transformat la romàntica història d’un home extraordinari –‘el pianista de l’Oceà’ a qui dóna vida Marcel Tomàs- en un complet concert teatralitzat.

Participació del músic blanenc Xavi Molina

Pel que fa als músics que embolcallen tota la història, a Blanes qui no necessita cap presentació és el clarinetista, saxofonista i músic de tenora Xavi Molina, premiat en nombroses ocasions. Entre els guardons que l’han reconegut com un gran músic, s’hi compta el Premi Excel·lència Sardanista rebut al 2013, o bé el Premi Enderrock al Millor Artista de Jazz 2009 pel ‘Girona Jazz Project Experience’.


Xavi Molina, a l'esquerra de la imatge
Ha treballat en orquestres com la ‘Cobla Orquestra Internacional Marina’, ‘Els Casenoves’ de Perpinyà a la Catalunya Nord, i com a intèrpret free-lance amb multitud de formacions com ara Dagoll Dagom, Les Sixters, la Cobla Simfònica de Catalunya, o l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, i amb músics i cantants com Marina Rossell o Adrià Puntí. Ha enregistrat un munt de CDs, i és autor de gingles publicitaris de televisió i bandes sonores com ‘Subjudice’ i ‘Ocho apellidos catalanes’, entre d’altres.

L’espectacle de música i teatre ‘Noucents. El pianista de l’Oceà’, es representarà al Teatre de Blanes el proper diumenge 4 d’octubre a les 7 de la tarda. Les entrades es poden adquirir online https://www.entrapolis.com/entradas/noucents-el-pianista-de-locea o bé presencialment a la taquilla una hora abans que comenci l’espectacle el dia en què es fàci, i la resta de dies a Casa Saladarigas de dimarts a divendres de 10 a 12’30 h, només amb pagament amb tarja.





Data de realització: 09/30/2020 | Data de la darrera actualització: 09/30/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300