Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

1.791 joves de Blanes han participat en la Campanya de sensibilització preventiva #COVIDSPOILER de Creu Roja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2020 12:45:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRoja1.791 joves de Blanes han participat en la Campanya de sensibilització preventiva #COVIDSPOILER de Creu Roja

Durant un mes sis nois i noies de Creu Roja Joventut han explicat als joves els riscos de transmissió del virus, en una acció de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes

La campanya #COVIDSPOILER, impulsada pel Departament de la Presidència i Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, s’ha desenvolupat durant un mes. L’objectiu ha estat reclamar l’atenció dels més joves sobre la necessitat de prendre mesures per evitar la transmissió del virus.


Específicament a Blanes, han treballat en la campanya sis nois i noies d’entre 18 i 30 d’anys d’edat, i a Catalunya s’han desplegat un miler de persones, sumant voluntariat amb treballadors i treballadores joves en 38 municipis que han recorregut els barris d’arreu del municipi en equips de dues persones. A Blanes hi ha hagut tres equips que han pentinat tots els racons de la vila a peu.

Un ha fet el recorregut caminant entre Blanes-Centre i la Plaça 11 de Setembre de Mas Enlaire, l’altra a peu de platja i el tercer ha actuat de manera itinerant, anant pel municipi de punta a punta. Perquè aquest tercer equip pugués fer la seva feina se’ls va proveir d’un vehicle, i l’horari era la tarda-vespre de dilluns a dissabte. També es va aprofitar la celebració de la ‘Nit Jove’ del 21 d’agost, al programa de la Festa dels Copatrons, per participar-hi activament fent difusió.


Per dur a terme la seva tasca Creu Roja els va lliurar tot el material necessari, començant pel bàsic de protecció com són les mascaretes i el gel hidroalcohòlic d’ús propi, un telèfon mòbil per contactar i una tablet per mostrar estadístiques, i altres tipus d’estris més didàctics. Eren un metro per mesurar distàncies, un esprai d’aigua i els coneguts potets per fer bombolles de sabó. Aquests dos darrers elements demostraven als joves que, si porta la mascareta, el nas i la boca estan protegits a la possible entrada del virus i l’aire que s’expira no surt a l’exterior.

1.791 joves sensibilitzats, la majoria d’entre 15 i 18 anys

Conclosa la campanya, arriba el moment de fer balanç, i en aquest sentit és molt positiu quant a resultats obtinguts. Al llarg de tot el període d’observació i treball, s’han sensibilitzat un total de 1.791 joves, dels quals 912 eren nois i 879 noies. Pel que fa a la mitjana d’edat, la majoritària amb qui s’ha estat interactuant se situa a la franja d’entre els 15 i els 18 anys, i en menor quantia per ordre de major a menor hi són els nois i noies d’entre 19 i 23 anys, 24-27 anys, i finalment el grup més reduït és el de majors de 27 anys.


Aquests gairebé 1.800 joves sensibilitzats són els qui van interactuar amb els nois i noies de Creu Roja, que van adreçar-se a un total de 2.148 persones. Al llarg de tota la campanya es van repartir 1.926 mascaretes, de les quals 1.254 eren reciclables i 672 d’un sol ús. Per últim, pel que fa a l’actitud dels joves respecte la seva intervenció, en general els i les agents sensibilitzadores estan satisfets en prop d’un 90% de les actuacions realitzades.


15-18 anys
19-23 anys
24-27 anys
+ de 27 anys
Total
Noies
491
276
280
32
879
Nois
497
314
68
33
912
1.791Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/02/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300