Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local de Blanes i Agents Rurals guareixen un Falcó sa i estalvi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2020 10:41:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local de Blanes i Agents Rurals guareixen un Falcó sa i estalvi

Una veïna del municipi el va lliurar a la Prefectura de la Policia Local, que va corroborar que es tracta d’una espècie protegida i el va entregar als Agents Rurals

El treball coordinat entre la Policia Local de Blanes i els Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha permès poder guarir sa i estalvi un Falcó. L’ocell el va trobar una veïna de Blanes dissabte passat al matí i, al observar que no és una espècie que habitualment es pugui veure en aquest municipi, va portar-lo a la Prefectura de la Policia Local de Blanes per informar de la troballa a quarts de dues del migdia.


El falcó rescatat, a la Prefectura de la Policia Local/
Protecció Civil Blanes
La dona va explicar que li agraden molt els animals, i es va oferir a quedar-se i tenir cura de l’ocell de manera permanent al seu domicili en cas que fos possible fer-ho. Per la seva banda, els agents de la Policia Local de Blanes es van posar en contacte amb els Agents Rurals, que els van explicar que es tracta d’una espècie protegida i, per tant, l’oferiment de la veïna blanenca no era possible acceptar-lo.

Tanmateix, després d’agrair a la veïna la seva col·laboració, la Policia Local va dipositar l’ocell en una caixa amb forats perquè estigués el més confortable possible, a l’espera que el passessin a recollir els Agents Forestals. L’ocell guarit és un ‘Falcó Tinnunculus’, conegut també com a ‘xoriguer comú’, una au rapinyaire que pertany a la família ‘Falconidae’.


Prefectura Policia Local/Protecció Civil Blanes
El ‘Falcó Tinnunculus’ sol tenir una longitud d’entre 30 i 36 centímetres, i la seva dieta fonamental són petits mamífers, com ara ratolins i musaranyes, insectes grans i alguns rèptils i ocells petits. Val a dir que precisament aquest passat cap de setmana se celebrava arreu del món el Dia Mundial dels Ocells, que s’escau el primer cap de setmana del mes d’octubre, coincidint amb la Setmana de la Natura.
Data de realització: 10/05/2020 | Data de la darrera actualització: 10/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300