Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil Blanes i l’helicòpter Helimer Salvament Marítim intervenen en el rescat d’un windsurfista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2020 11:24:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil Blanes i l’helicòpter Helimer Salvament Marítim intervenen en el rescat d’un windsurfista

El salvament va tenir lloc dissabte a la tarda, després que es va avisar a la Policia Local de la desaparició de l’esportista, que va arribar sa i estalvi al Club de Vela Blanes

La tarda d’aquest passat dissabte va tenir lloc un operatiu de rescat en aigües de Blanes. Pocs minuts després de les 4 de la tarda, el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya va contactar amb la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes per informar que s’havia donat l’avís que hi havia una persona de qui s’havia perdut la pista quan estava a la zona de la desembocadura de la Tordera.


El cap de Protecció Civil i un agent de la Policia Local de
Blanes durant l'operatiu de rescat de dissabte
També s’hi va posar en contacte Salvament Marítim, qui va requerir el suport dels efectius d’emergència de Blanes per participar en l’operatiu de rescat. Mentre l’helicòpter Helimer de Salvament Marítim es dirigia cap a Blanes, va salpar en direcció a la zona indicada l’embarcació lleugera de rescat de Protecció Civil Blanes amb dos tripulants.

Mentre el servei d’emergències de l’Ajuntament de Blanes iniciava la recerca per mar al voltant de la zona referenciada, cap a ¾ de 5 va afegir-se a les tasques l’helicòpter de Salvament Marítim, que rastrejava des de l’aire. Un quart d’hora més tard que la recerca es feia per mar i aire, el Club de Vela Blanes va comunicar que havien rescatat una persona a la mar, coincidint amb la identificació que s’havia donat des del telèfon d’emergències 112.


Simulacre rescat marítim Salvament Marítim i
Protecció Civil - dimecres 30 de setembre
El windsurfista estava sa i estalvi, si bé va manifestar haver patit un gran ensurt quan va perdre el control de la seva taula, i va haver de ser atès per una lleugera hipotèrmia. Tot l’operatiu de rescat es va donar per finalitzat a 2/4 de 6 de la tarda, després que havia començat a ¼ de 5.


Es dóna la circumstància que precisament tot just feia tres dies que tots dos operatius de rescat –l’helicòpter Helimer 201 de Salvament Marítim i l’embarcació de Protecció Civil- van intervenir plegades en un simulacre que va tenir lloc en aigües de Blanes a primera hora de la tarda. Tots dos operatius van fer un espectacular exercici de salvament marítim que es va allargar tot just 35 minuts.
Data de realització: 10/05/2020 | Data de la darrera actualització: 10/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300