Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes enceta les activitats de l’octubre presentant el llibre ‘Sota l’Ombra del III Reich’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/06/2020 10:55:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes enceta les activitats de l’octubre presentant el llibre ‘Sota l’Ombra del III Reich’

El seu autor, el guixolenc Francesc Xavier Bosch, es va encarregar de fer la presentació del segon llibre que signa en l’acte que va tenir lloc divendres passat

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal va allotjar divendres passat al vespre una presentació que ha significat el tret de sortida de les activitats que s’hi allotgen periòdicament, a banda de les que s’hi organitzen de manera estable. Es tractava de ‘Sant Feliu de Guíxols a l’ombra del III Reich’, el segon llibre signat per l’escriptor ganxó Francesc Xavier Bosch.


Presentació del llibre 'Sant Feliu de Guíxols a l'ombra del III Reich'
a la Biblioteca Comarcal, divendres passat
Llicenciat en Història i professor d’ofici, l’autor es va iniciar en l’àmbit literari amb la publicació d’El Ferrocarril de Sant Feliu desaparegut, a finals del 2017. En aquesta ocasió, el seu segon treball se centra en la ciutat de Sant Feliu de Guíxols coincidint amb la guerra civil del 1936-1939, així com els lligams de la població amb el règim de l’Alemanya nazi

La presentació d’aquest passat divendres, com totes les activitats que estan tenint lloc a la Biblioteca Comarcal, es va fer seguint totes les mesures de protecció de la COVID-19. Justament per aquest motiu, l’assistència a les activitats es fa mitjançant reserva prèvia de localitats, ja que a més a més l’aforament habitual està limitat, i només en cas que hi hagi seients lliures, s’afegeixen les dades dels assistents al llistat previ.

‘Sant Feliu de Guíxols a l’ombra del III Reich’

L’obra, tal com explica el propi autor, és un llibre de memòria i d’història que situa l’acció a partir del 1936, quan la República rep un cop d’estat i s’entra en un període bèl·lic de tres anys. Bosch relata com va avançant el front pels voltants de Sant Feliu de Guíxols i com finalment va arribar a la població. Aquesta és la primera part d’un llibre que en té tres.


L'autor del llibre, Francesc Xavier Bosch, durant la presentació
A la segona tracta com va ser el pas de la república a la dictadura franquista a Sant Feliu, sobretot els primers anys marcats per la postguerra, i per últim la tercera via és l’estudi de les relacions hispano-germàniques en l’àmbit de la vila guixolenca. En aquest darrer sentit, l’autor parla explícitament sobre la implantació de l’Hogar Auxilio Social Alemán, una institució ubicada al xalet ‘Cases de S’Agaró, al terme municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Francesc Xavier Bosch comenta que al llibre també hi ha encara una quarta línia, la més inèdita de l’obra, que explica la vida d’un membre del partit nacional-socialista alemany natural de Kaiserlautern. Treballava en una fàbrica de suro de Sant Feliu de Guíxols, i l’autor considera que aquesta aportació segurament és la millor que es recull al llarg de l’obra. La presentació de ‘Sant Feliu de Guíxols: A l’ombra del III Reich’ la va fer l’autor acompanyant les seves explicacions amb fotografies i il·lustracions al·lusives a les diferents temàtiques que va anar tractant com a fil argumental del seu treball.

Activitats del mes d’octubre a la Biblioteca Comarcal

Al llarg del mes d’octubre la Biblioteca Comarcal de Blanes ha organitzat un bon grapat d’activitats, totes elles controlades amb mesures de precaució preventives de la COVID-19. A banda de les habituals sessions de diversos Clubs de Lectura que hi ha en anglès, per a adults, públic infantil i gent jove, hi haurà tres dimarts a la tarda en què es faran sengles tallers de ‘Bibliomakers’, així com una xerrada sobre ‘Teràpia de regeneració cel·lular’ el dimecres dia 7 a les 7 de la tarda.


Aquest proper dijous dia 8 s’ha programat una ‘Hora del Conte’ amb Marta Arnaus, que presenta ‘Bona Nit i Tapa’t’ a les 6 de la tarda, i el dimecres dia 14 ‘Contes amb Xumet’ a 2/4 d’11 del matí pels més petits de la biblio. El dimecres dia 21 a les 7 de la tarda es presentarà el llibre ‘Los Hermanos Bécquer’ amb el seu autor, l’escriptor local Francesc Ballester Torres.

Per últim, el darrer dijous d’octubre, el dia 29 a les 6 de la tarda, hi haurà una altra sessió de l’Hora del Conte amb la Cia. El borinot Groc, organitzada amb motiu del Dia de la Biblioteca que s’escau el dia 24. En aquesta ocasió s’escenifica la història ‘Conta’m Aurèlia, com eren abans les biblioteques?’, per a nens i nenes de a partir de 4 anys d’edat.



Data de realització: 10/06/2020 | Data de la darrera actualització: 10/06/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300