Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes participa en la primera jornada de treball de Catalunya dels serveis locals d’ocupació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/15/2020 03:16:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes participa en la primera jornada de treball de Catalunya dels serveis locals d’ocupació

La sessió ha tingut lloc a Reus, on s’han aplegat representants dels Serveis Locals d’Ocupació i Desenvolupament Local d’arreu del país

La ciutat de Reus ha acollit la primera jornada celebrada a Catalunya per posar en valor la gestió pública de les Polítiques Actives d’Ocupació-PAO, i reivindicar el paper de les administracions locals com agents clau pel desenvolupament territorial. La sessió ha comptat amb una amplia representació dels Serveis Locals d’Ocupació i Desenvolupament Local de Catalunya que, en el cas de l’Ajuntament de Blanes, ha correspost a l’Àrea de Promoció de la Ciutat.


Jornada de Treball Serveis Locals d'Ocupació de Catalunya
Fotografies: Ajuntament de Reus
La jornada de treball va tenir lloc aquest passat divendres a l’Institut Municipal de Formació i Empresa IMFE de Reus, i s’hi va proposar formalitzar un sistema de treball conjunt i col·laborador amb la representació tècnica dels Serveis Públics d’Ocupació i Desenvolupament Local de Catalunya. La idea és poder assolir cinc principals objectius que refermin la vàlua dels agents locals.

Cinc principals objectius a assolir

El primer és fomentar el reconeixement del paper clau de les entitats locals com a principal actor dels processos de desenvolupament territorial, posant en valor la seva experiència, proximitat amb la ciutadania i les empreses, així com el coneixement de la realitat i la representativitat democràtica. Un altre objectiu que es vol assolir és desplegar la Llei d’Ordenació del Sistema d’Ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya que tingui una visió territorial, descentralitzada.


En tercer lloc es vol planificar i treballar de manera conjunta amb les administracions superiors, principalment amb el SOC, en l’elaboració dels programes, la seva programació i el seu pressupost, tenint en compte les diferents diagnosis territorials i locals. Per la seva banda, la quarta fita és accedir a informació sobre el pressupost i la programació del SOC per poder participar i preparar actuacions en temps real, relacionades amb la situació de crisi.

Per últim, el cinquè objectiu és flexibilitzar o, si és el cas, poder remodelar els programes en funció de les necessitats dels territoris i de l’evolució de l’economia. En aquest sentit, es tracta d’adaptar-se a la diversitat del territori català, a les necessitats actuals, a les sobrevingudes i a les que es manifestin en els propers mesos, de molt difícil previsió.


Fotografia de grup dels i les participants en la jornada
La iniciativa ha sorgit de la representació tècnica de tota mena d’administracions i institucions relacionades amb l’àmbit d’actuació de la jornada. Així, hi havia des d’Ajuntaments i Consells Comarcals fins a Consorcis i Agències de Desenvolupament Local que, durant més de 30 anys, han estat gestionant les polítiques actives d’ocupació dels seus respectius territoris i comparteixen experiències i inquietuds.
Data de realització: 10/15/2020 | Data de la darrera actualització: 10/15/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300