Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull un projecte pilot que promou l’ús de les biblioteques pels menors tutelats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/18/2020 11:34:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull un projecte pilot que promou l’ús de les biblioteques pels menors tutelats

És una de les tres ciutats gironines on es fa la prova, conjuntament amb Figueres i Palafrugell

La Biblioteca Comarcal de Blanes és una de les tres úniques arreu de comarques gironines que acull un projecte pilot que té per objectiu consolidar la relació entre les biblioteques i els centres de menors tutelats gestionats per la Generalitat de Catalunya. La prova està impulsada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, conjuntament amb els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona.


Curs sobre 'Noves Masculinitats' que ja han fet menors tutelats
a la Biblioteca Comarcal de Blanes
La biblioteca pública, com a equipament inclusiu i obert a la ciutadania, compta entre els seus objectius que sigui un espai complementari per a tot tipus de processos de socialització. En el cas concret d’aquest projecte, la voluntat és consolidar el valor social de la biblioteca reforçant els vincles amb els centres per fomentar el seu ús, així com donar a conèixer totes les possibilitats i oportunitats que pot oferir per al seu desenvolupament personal.


Participen en el projecte, a banda de la Biblioteca Comarcal de Blanes, la Fages de Climent de Figueres i la de Palafrugell. L’element clau del projecte, que ha començat a caminar aquesta tardor i continuarà al 2021 amb noves iniciatives, és la cooperació dels diversos agents implicats. En aquest darrer sentit, la figura del dinamitzador cívic esdevé clau com a nexe entre els responsables dels centres tutelats i els respectius directors i directores de les biblioteques per establir canals de comunicació contínua i fluida. A Blanes hi ha dos pisos tutelats: un d’ells allotja joves d’entre 16 i 18 anys, i l’altre per a majors de 18 anys.

Biblioteca Comarcal de Blanes: compromís social contrastat

La Biblioteca Comarcal de Blanes és una de les escollides per participar en el projecte donada la seva trajectòria de compromís social, així com la seva dilatada experiència en la dinamització d’activitats que tenen els joves com a principals i únics protagonistes. De fet, va ser guardonada amb el Premi de la Fundació Biblioteca Social pel seu projecte ‘Aixopluga’t’, que en aquest cas centrava el seu programa d’acostament de les dones immigrades a la biblioteca.


A Blanes el desenvolupament del projecte ja hagi començat a caminar, s’ha iniciat una interessant experiència prèvia amb els menors tutelats. S’emplaça a la Biblioteca Comarcals els matins dels dissabtes, i es tracta d’un curs sobre ‘Noves Masculinitats’. Pel que fa al projecte pilot, es concreta al voltant de tres continguts específics. Un d’ells són Tallers de Robòtica Bibliomakers per aprendre a fer videojocs amb Stencyl.

El segon són Tallers de Formació TIC (noves tecnologies) per millorar l’alfabetització informacional i la formació en programari informàtic, i el tercer és el més interessant: ‘Relats de Vida’, a càrrec de la cooperativa vallesana ‘Erol Urbà’. Es tracta d’un taller de creació artística on, mitjançant la música hip-hop/rap/trap i la paraula els menors podran gravar un vídeo on es fomentarà la reflexió crítica.


El taller ‘Relats de Vida’ es farà al llarg del proper mes de novembre i principis de desembre. Un cop estigui editat, està previst que es projecti el gener de l’any vinent, coincidint amb la festa d’aniversari de la Biblioteca Jove, un esdeveniment on els protagonistes del vídeo seran els convidats d’honor. Durant el 2021 el projecte s’ampliarà amb activitats de foment de l’hàbit i la competència lectora.
Data de realització: 10/18/2020 | Data de la darrera actualització: 10/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300