Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Canvi d'Hora aquesta matinada de diumenge per adaptar-se a l'Horari d'Hivern


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/24/2020 11:10:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Canvi d'Hora aquesta matinada de diumenge per adaptar-se a l'Horari d'Hivern

Avui, quan siguin les 3 de la matinada de diumenge, caldrà endarrerir el rellotge fins a les 2, de manera que es podrà dormir una hora més

La matinada d’aquest diumenge 25 d’octubre acabarà l’horari d’estiu i començarà l’horari d’hivern. Això implica que les 3 de la matinada passaran a ser les 2 perquè endarrerirem una hora el rellotge, de manera que la nit de diumenge es podrà dormir una hora més al haver-la ‘guanyat’ amb aquesta modificació horària.


Arreu d’Europa el canvi d’horari d’estiu a l’horari d’hivern es produeix l’últim diumenge del mes d’octubre, d’acord amb la Directiva Comunitària del Canvi d’Hora, que és d’obligat compliment. Les institucions europees han ajornat per a l’any vinent el debat sobre el manteniment del canvi d’horari, que fa que dos cops a l’any hàgim d’endarrerir o avançar el nostre rellotge i alterem la nostra rutina habitual en favor de les hores de llum diàries.

Tota l’atenció està posada ara en la pandèmia del coronavirus, i per tant fins i tot la decisió sobre si trencar amb aquests canvis o no quedaria relegada per més endavant. Segons les estimacions de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDEA), l'estalvi en il·luminació pel canvi d'horari podria arribar als 300 M€ a tot Europa, uns 6€ per cada llar en el cas de l’estat espanyol. Ara bé, la Comissió d'Indústria, Investigació i Energia del Parlament Europeu va publicar el febrer del 2019 un informe que matisava que l'estalvi energètic dels canvis d'hora és marginal i no hi havia cap certesa que es generi de la mateixa manera a tot arreu.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300