Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa un Protocol COVID al Cementiri Municipal amb motiu de la Festa de Tots Sants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/29/2020 11:24:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes posa en marxa un Protocol COVID al Cementiri Municipal amb motiu de la Festa de Tots Sants

Es controla l’aforament amb restricció del 30% i s’ha habilitat una zona d’accés provisional a l’entrada principal per la zona del Pla Parcial Costa Brava que encara està tancada al trànsit rodat

Si finalment la Generalitat no dicta mesures més restrictives en relació a la mobilitat de la ciutadania durant el cap de setmana, el Cementiri Municipal serà un dels llocs que els propers dies registrarà un augment de visitants, a causa de la proximitat de la Festa de Tots Sants. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa un Protocol d’Actuació COVID per aquest recinte, especialment de cara al proper cap de setmana, 31 d’octubre i 1 de novembre, així com el dilluns dia 2.


Cementiri Municipal de Blanes, aquesta setmana
Aquests tres dies al Cementiri Municipal es respectarà l’horari habitual, de manera que estarà obert des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda, i s’ha recomanat a la ciutadania que no esperi al cap de setmana a visitar les sepultures dels seus difunts, per procurar que no hi hagi aglomeracions. D’altra banda, s’han adoptat tota una sèrie de mesures per prevenir els contagis per COVID.

Accés provisional pel Carrer Santa Cecília

Per facilitar que hi hagi entrades i sortides diferents pels visitants, l’Ajuntament de Blanes ha obert aquests dies un accés provisional des de la zona principal que s’utilitza habitualment per anar al Cementiri Municipal, des del Carrer Santa Cecília. Des de fa uns mesos per anar al recinte per l’accés principal cal fer-ho per la porta secundària, pel Carrer Santa Maria.


Accés provisional pel Carrer Santa Cecília
Aquest accés barrat és a causa que encara no s’ha pogut obrir al trànsit rodat la banda esquerra del Pla Parcial Costa Brava, al no haver-se enllestit totalment els treballs d’urbanització. Precisament en previsió que aquests dies hi hauria més assistència de públic, s’ha obert aquest accés provisional que permet entrar directament des del Carrer Santa Cecília, sense necessitat d’haver de donar la volta des del Carrer Santa Maria.

Màxim aforament permès de 763 persones

Per respectar la mesura de la Generalitat que restringeix al 30% l’aforament en aquest tipus de recintes, s’han habilitat accessos d’entrada i sortida diferents, i el màxim nombre de persones que es permet que hi hagi simultàniament és de 763 persones. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Blanes es considera que habitualment no solen coincidir aquest nombre tan elevat de visitants, ni tan sols per Tots Sants, de manera que aquesta directriu es podrà complir abastament.


Malgrat tot, està previst que durant els tres dies hi hagi un control de l’aforament, i es recorda mitjançant rètols informatius la obligatorietat de dur posada en tot moment la mascareta. En els accessos al cementiri s’han instal·lat rètols informatius, així com dispensadors de gel hidroalcohòlic. No es permet beure ni menjar, i s’han extremat les precaucions en l’ús dels lavabos, mobiliari urbà i altres elements susceptibles d’interactuar amb els visitants.


Cartells informatius i Gel Hidrològic en els accessos principals
En aquest darrer sentit, els bancs i seients han quedat reservats tan sols per a persones que, per la seva edat o dificultats de mobilitat, requereixin la seva utilització. Amb tot, també s’ha recomanat que hi hagi un ús limitat i només si és imprescindible. En el cas que s’utilitzin les escales mòbils per accedir als nínxols més elevats, cal posar-se gel hidroalcohòlic abans i després del seu ús.

Suspensió Missa de Tots Sants del 2 de novembre

Un altre canvi respecte la celebració de Tots Sants d’anys anteriors ha vingut introduïda en aquest cas des de la Parròquia Santa Maria, que té cura de la celebració de la tradicional Missa de Difunts que es commemora el 2 de Novembre, l’endemà de Tots Sants. En aquesta ocasió, a causa del reduït espai on se celebra l’ofici, s’ha decidit suspendre-la.


Entrada pel Carrer Santa Maria
Tradicionalment els assistents es situen a l’exterior de la capella que hi ha al Cementiri Municipal, i per aquest motiu l’Ajuntament de Blanes s’encarrega de dur-hi cada any les cadires necessàries perquè s’hi puguin seure. Ara bé, resultava impossible poder instal·lar-hi les cadires i que mantinguessin l’adequada distància de seguretat, per la qual cosa s’ha decidit anular.

Més informació: http://www.blanes.cat/docweb/agenda-2020-10-31Data de realització: 10/29/2020 | Data de la darrera actualització: 10/29/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300