Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes destina 850.000 € per fer front a la COVID, el Temporal Glòria i altres mesures


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2020 10:41:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes destina 850.000 € per fer front a la COVID, el Temporal Glòria i altres mesures

El ple celebrat ahir ha aprovat la modificació del pressupost 2020, i també es van aprovar subvencions per projectes de cooperació i per a les entitats culturals, afectades per la COVID

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat modificar l’actual pressupost 2020 vigent en 850.000€ per autoritzar diverses operacions comptables relacionades principalment amb cobrir necessitats generades per la crisi sanitària de la COVID i pel Temporal Glòria. La resta d’aquesta quantitat corresponen a diverses millores en diferents àmbits.


Ple Telemàtic 29 Octubre
Aquest va ser el punt més destacat de la sessió plenària celebrada ahir al vespre, i es va aprovar per 14 vots a favor: 10 de BECP i ERC a l’equip de govern, 3 de JxB i 1 vot del regidor no adscrit. Per la seva banda, PSC (5 vots) es va abstenir i C’s (2 vots) ho va fer en contra. Del total de 850.000€, 654.774,49€ són per fer front a la COVID-19 i al Temporal Glòria. Pel que fa a la crisi sanitària, a tall d’exemple, més de 130.000€ corresponen a despeses en Serveis Socials i Habitatge.

Aprovades subvencions per projectes de cooperació i per entitats culturals

Pel que fa a la resta de punts a l’ordre del dia, dos d’ells estaven relacionats amb subvencions, i tots dos s’han aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics: d’una banda als projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional, i de l’altra a les associacions culturals. En el primer cas, s’ha augmentat la dotació en relació a l’anterior edició, ja que s’han destinat 37.000€, després que durant els darrers anys la quantitat havia estat 25.000€.

Pel que fa a les subvencions per a entitats culturals, aquest 2020 s’ha ampliat un dels supòsits perquè s’hi puguin acollir. En les darreres edicions s’atorgaven en funció de la realització d’activitats, però tenint en compte la reducció o cessament de l’activitat cultural que ha provocat la crisi sanitària, moltes d’elles s’haurien quedat sense poder optar als ajuts. Per això s’ha introduït aquesta variable per repartir un total de 18.500€ a les entitats que justifiquin la petició.

Resta de punts a l’ordre del dia, amb 5 mocions i 1 esmena a la totalitat

Els 15 punts inclosos a l’ordre del dia ja feia preveure que la sessió seria llarga i intensa, i així va ser, tot i que la major part de qüestions van comptar amb el recolzament de tots els grups. A banda dels dos ja esmentats, també van prosperar amb el recolzament de tothom la modificació dels estatuts del Consorci de la Costa Brava, així com de les bases per a l’atorgament d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis als barris de S’Auguer i Sa Massaneda.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la sessió plenària d'aquest dijous
En l’apartat de propostes d’acord, tot just començar va tornar a passar la mateixa situació que al setembre, quan C’s havia presentat una moció relacionada amb l’okupació d’habitatges. Fa un mes els dos grups a l’equip de govern (BECP i ERC) van presentar una esmena a la totalitat, cosa la qual es va tornar a reproduir ahir, provocant que, per segona vegada, C’s decidís retirar la proposta. La segona moció, també de C’s, es va aprovar per 18 vots a favor i 3 abstencions de JxB, i és per donar l’opció als pares i mares de demanar la jornada continua als centres escolars.

Tot seguit es va tractar la proposta d’acord de BECP i ERC per eradicar la violència masclista amb motiu del 25-N, que va prosperar amb el suport de la majoria de grups, llevat de l’abstenció de C’s. Les dues darrers mocions van prosperar per unanimitat. Primer la del PSC per ajudar a superar la bretxa digital a la gent gran o sense recursos es va aprovar per unanimitat, i després la presentada per C’s per recolzar el gremi de la restauració.


Igual que els darrers plens, el d’ahir es va fer online, emès en directe per streaming al perfil de Facebook de l’Ajuntament de Blanes i a Ràdio Blanes. En aquesta ocasió, trencant el costum de tots aquests plens telemàtics, l’alcalde va seguir el ple des del seu domicili i no des de la Sala de Plens, ja que continua confinat preventivament al haver tingut contacte amb un positiu en una reunió de treball.Data de realització: 10/30/2020 | Data de la darrera actualització: 10/30/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300