Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes imparteix un curs per a 14 agents, 6 dels quals s’incorporaran al novembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2020 12:01:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes imparteix un curs per a 14 agents, 6 dels quals s’incorporaran al novembre

Es tracta d’una formació bàsica que es completarà durant els primers dies de feina amb unes pràctiques, i l’han impartit comandaments del cos municipal

Durant aquests darrers dies la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha estat acollint un curs per a 14 agents, personal en formació que en el futur s’haurà d’incorporar al cos de la Policia Local de Blanes. Sis d’ells ho faran molt aviat, a partir del proper mes de novembre, mentre que la resta estaran a la Bossa de Treball per a futures substitucions i/o places que puguin quedar vacants pel seu perfil.


Al no poder-se realitzar el Curs de Formació Bàsica per a Agents Interins a les dependències de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès, se n’ha encarregat la Policia Local de Blanes perquè els futurs agents, prèviament seleccionats a les proves, puguin començar a treballar amb caràcter immediat. El curs l’han impartit diversos comandaments del cos municipals, entre ells el cap de la Policia Local, Joan Garcia; així com els sergents Rafael Ruiz i Javier Jarillo.


Les nocions que se’ls ha estat donant inclouen diversos tipus de coneixements, principalment de servei públic policial. Així, se’ls ha orientat sobre serveis de seguretat ciutadana, dret penal, policia administrativa, normativa viària i situacions d’emergència. També se’ls ha alliçonat sobre socorrisme i comunicacions, i altres coneixements per poder complir les seves funcions com agents interins auxiliars de la Policia Local.

Funcions dels Agents Interins Auxiliars de la Policia Local

Entre les funcions que tenen atribuïdes els Agents Interins Auxiliars de la Policia Local de Blanes s’hi inclouen vigilar i custodiar edificis, instal·lacions i dependències municipals; així com dirigir el trànsit en el nucli urbà, d’acord amb el què estableixen les normes de circulació. Pel que fa a les tasques de Policia Administrativa, s’asseguren del compliment de les ordenances municipals, bans, resolucions i altres disposicions municipals d’acord amb la normativa vigent.


També duen a terme diligències de prevenció i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, tot i que en aquests casos han de comunicar les actuacions dutes a terme a les forces o cossos de seguretat competents, ja que no tenen la potestat de poder exercir-ne. La cooperació en la resolució dels conflictes privats, quan siguin requerits a fer-ho; la vigilància d’espais públics; i la prestació d’auxili en accidents i altres tipus d’incidents a la via pública són altres funcions que també han d’exercir.

Igualment, entre les seves atribucions s’hi inclou la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat de l’estat, així com amb els Mossos d’Esquadra en la protecció de les manifestacions i en el manteniment de l’ordre públic en grans concentracions humanes, quan siguin requerits a fer-ho. En tot cas, tal com ja queda definit en la seva pròpia denominació, la seva tasca és essencialment de suport dels agents de la Policia Local de Blanes.
Data de realització: 10/31/2020 | Data de la darrera actualització: 10/31/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300